DINKO SUTON

Milanović za novog glavnog tajnika svog ureda imenovao bivšeg direktora svoje konzultantske tvrtke

Bivša glavna tajnica Mirjam Katulić imala je neto plaću nešto veću od 19.000 kuna

Zoran Milanović i Dinko Suton (u krugu)

 Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović imenovao je 2. ožujka Dinka Sutona glavnim tajnikom Ureda predsjednika, a na dužnosti će 1. travnja zamijeniti Mirjam Katulić, dugogodišnju glavnu tajnicu Ureda, još od 2010.

Ovo je dužnosnička pozicija u Uredu, a bivša glavna tajnica imala je neto plaću nešto veću od 19.000 kuna.

Suton je bio poslovni direktor SDP-a više od šest godina, od 2010. do 2017. za vrijeme dok je na čelu stranke bio aktualni predsjednik, a nakon Milanovićeva izlaska iz politike i osnivanja privatne konzultantske tvrtke, on postaje i direktor njegove tvrtke EuroAlba Advisory početkom 2017. Osniva i svoju tvrtku Suton Consulting.

Na poziciji direktora Milanovićeve privatne tvrtke, koju je on prebacio na knjigovodstveni servis kada je inauguriran za predsjednika, nije se dugo zadržao, tek do srpnja 2018. No, već nakon nekoliko mjeseci što je napustio Milanovića, Suton se zapošljava u Podzemnom skladištu plina, državnoj tvrtki kćeri Plinacroa. Već nakon dva mjeseca, pisali su tada mediji, promaknut je u direktora novoosnovanog sektora. Bio je prvo na poziciji eksperta I. u Uredu direktora, a sve do danas i imenovanja na ovu dužnost u Uredu predsjednika, direktor Sektora za opće poslove. Od 2007. do 2010. radio je i u Metrou.

Suton je prije petnaestak godina, pisali su mediji, prodao stan od 42 četvorna metra u zagrebačkom Sopotu bratu bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je i živio u tom stanu.

Osim što je bio poslovni direktor SDP-a, Suton je 2014. bio aktivan i u lokalnoj zagrebačkoj politici na mjestu predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – istok.

Za vrijeme dok je bio poslovni direktor tada vladajuće stranke, SDP je dvaput kažnjen zbog financijskih izvješća. Prvi put 2013. s visokih pet milijuna kuna jer su kasnili s objavom izvješća na svojim web stranicama, ali im je kasnije Ustavni sud vratio taj novac. No, 2014. opet su imali problema, ovaj put jer su kasnili s dostavom financijskog izvješća Državnom izbornom povjerenstvu pa su ih kaznili s više od 600.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:22