OŠTAR ODGOVOR

Milanović: ‘Za Plenkovića je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac‘

Plenković je danas o predsjedniku Republike poručio da "mjesec dana huška na saborskog zastupnika Zekanovića i ministra obrane"

Zoran Milanović i screenshot njegove objave na Facebooku

 Goran Mehkek/Cropix/Facebook/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović reagirao je na današnji istup premijera Andreja Plenkovića, koji ga je prilično oštro prozvao. Milanović je napisao sljedeće:

- Plenković se danas, opet, nemušto i jadno trudio objasniti zašto je jučer telefonom zvao "neovisnu" glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek. Kaže, zvao je da je upita zašto ona, takva "neovisna", trpi pritiske i zašto ne reagira na moje tvrdnje? Jer, za njega je pritisak kada ja upozorim da mu u Vladi sjedi dokazani kriminalac i pozovem da se istraže njegove nekretninske muljaže. Nije prošlo ni 24 sata, kad evo javila se "neovisna" državna odvjetnica Zlata i izdala priopćenje o svojoj "neovisnosti". Ne utječe Plenković na nju i postupke DORH-a, ma kakvi, samo potiče Zlatu da hrabro konzumira svoju "neovisnost". I da šuti i da ne radi svoj posao. Po okušanoj metodi, kao što Hrvate u BiH hrani političkim apaurinima kako bi im sedirao političku svijest, tako i glavnu državnu odvjetnicu Plenković sedira povremenim telefonskim pozivima. Uspješno, na žalost. Pa zato opet javno pitam - kada će DORH istražiti dokazane kriminalne nekretninske poslove Marija Banožića, zaštitnika pljačkaša državne imovine?

Podsjetimo, Plenković je danas o predsjedniku Republike poručio da "Moskovski čovjek na Pantovčaku mjesec dana huška na saborskog zastupnika Zekanovića i ministra obrane. Poanta mog poziva državnoj odvjetnici je da vidimo što se tu događa..., rekao je premijer i potom optužio Milanovića da vrši pritisak na DORH.

- Radio je jedan nevjerojatan pritisak na pravosudna tijela. Sada je krenuo u istom tijelu huškati i optuživati ministra u Vladi, da i njega treba uhapsiti, da treba ići u zatvor i tako dalje. To je jedan nedopušteni pritisak na tijela državnog progona, koja niti na jedan niti na drugi slučaj u proteklih mjesec dana nisu reagirali... Mjesec dana moskovski čovjek na Pantovčaku huška na zastupnika i na ministra obrane. To je nedopustivo. Poanta mog poziva je da vidim u čemu se radi, zašto se dopušta da netko radi pritisak na DORH i člana Vlada. Poanta mog poziva je da vidim što se tu radi, kako ne reagiraju ako netko mjesec dana radi pritisak. A kad sam ja rekao nešto puno blaže, odmah su reagirali, rekao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 18:38