PREDSJEDNIČKA KANDIDATURA

MILANOVIĆ ZATEČEN ZBOG GLAVAŠEVA POTPISA 'Moram se ograditi od toga jer to nije moje društvo. Neka se nitko ne uvrijedi, ali tu podvlačim crtu'

 
Zoran Milanović i Branimir Glavaš
 Danijel Bartolić / Ivan Perić / Hanza Media

"Iznenađen sam podrškom koju mi je dao Branimir Glavaš i moram se ograditi od toga jer to naprosto nije moje društvo. Neka se nitko ne uvrijedi, ali tu podvlačim crtu", kazao je SDP-ov kandidat za predsjednika države, Zoran Milanović, komentirajući činjenicu da je Glavaš dao potpis za njegovu kandidaturu.

Milanović je kazao da misli kako je taj potpis prije poruka predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću od kojeg se očigledno nešto očekuje, a što se Glavaša tiče rekao je da se radi o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine.

"Sud treba utvrditi činjenice i donijeti pravorijek", rekao je Milanović i problematizirao to što se postupak za ratni zločin počinjen 1991. godine, a za koji je Glavaš optužen, još uvijek vodi.

"To je trebalo biti davno presuđeno", kazao je Milanović te podsjetio kako je postupak bio završen, ali je Ustavni sud ukinuo presudu i sve je krenulo ispočetka.

Bernardić: Nisam sretan zbog Glavaševog potpisa za Milanovićevu kandidaturu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je izjavio da "nije sretan zbog potpisa Branimira Glavaša za predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića“, naglasivši da su stavovi i vrijednosti koje njegova stranka zastupa miljama daleko od Glavaševih.

"Ne znam i ne mogu suditi je li potpora Branimira Glavaša predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića neka provokacija. U predsjedničkim izborima svoj potpis na bilo koju listu može dati svaki građanin, ali osobno nisam sretan zbog toga. SDP-ovi stavovi i vrijednosti su nešto što je miljama daleko od stavova i vrijednosti gospodina Glavaša“, poručio je Bernardić s izborne konvencije Foruma mladih SDP-a te podsjetio kako Glavaš ima i nepravomoćnu presudu za ratni zločin.

Socijaldemokratske vrijednosti su sloboda, jednakost, pravednost i u Hrvatskoj ne smije biti bitno jesi li Hrvat, Srbin, musliman, katolik, pravoslavac, rekao je istaknuvši da je za SDP "jedino bitno jesi li čovjek".

Na pitanje misli li da je Glavašev potpis za Milanovića izbijanje argumenata za spočitavanje predsjednici Kolindi Grabar Kitarović za to što je Milan Bandić potpisao za njenu kandidaturu, Bernardić je odgovorio da ne misli komentirati predsjedničku kampanju, osim ovoga što je smatra nužnim.

HINA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:21