NIJE BIRAO RIJEČI

Milanović žestoko napao Pupovca: ‘Bavi se čaršijskim lopovlukom, a za mene glasa više Srba nego za njega‘

Pupovčev politički angažman predsjednik Josipović svojedobno je nazvao etnobiznisom, ali je Milanović otišao nekoliko koraka dalje.
Milorad Pupovac i Zoran Milanović
 Cropix

Predsjednik Zoran Milanović imao je prilikom današnjeg obraćanja novinarima u Rijeci oštar istup prema saborskog zastupniku Miloradu Pupovcu. Pupovčev politički angažman predsjednik Ivo Josipović svojedobno je nazvao etnobiznisom, ali je Milanović otišao nekoliko koraka dalje.

Govoreći o sukobu s premijerom oko izbora predsjednika Vrhovnog suda i kandidatkinji Zlati Đurđević, povukao je paralele između aktualne političke situcije i talijanskog filma iz 1976. 'Ružni, prljavi, zli'. Pritom je o predsjedniku SDSS-a govorio kao o 'prljavom'. Andrej Plenković je u tom kontekstu 'ružan', a šef Sabora Gordan Jandroković 'zao'.

- Pupovac je za Zlatu Đurđević rekao da je padobranka, čovjek koji je ušao u Sabor s 10 tisuća glasova. Na svakim izborima dobijem više glasova Srba nego Pupovac u cijelom svom bezvrijednom političkom životu. Josipović je to nazivao etnobiznisom, ja čaršijskim lopovlukom. Neka nekretnine podijele ljudima na Baniji koji moraju spavati sa svinjama. Zadnji je koji može govoriti da je ona padobranka, rekao je Milanović.

Nešto kasnije ponovno je govorio o Pupovcu.

- Poruka Pupovcu, predstavnik svih siromašnih, manipuliranih Srba sam ja, zagrebački Hrvat porijeklom iz Dalmacije. Bok Pupovac, izjavio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:52