PRVI VELIKI SUKOB ŠEFA SDP-a i HDZ-a

Milanović žestoko odgovorio Karamarku: 'On govori jezikom iz 1945.'

 CROPIX

- Ova Vlada je dobra i narodna jer je na izborima dobila povjerenje građana - ustvrdio je na početku današnje sjednice Vlade premijer Zoran Milanović .

Osvrnuvši se na primjedbe oporbe da je njegova Vlada nenarodna, Milanović je ocijenio da se radi o "jeziku iz 1945." i nekorentnom ponašanju.

- Nikada, baš nikad proteklih godina, svoje političke konkurente nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945." - poručio je Milanović.

Karamarko: Milanović najbolje razumije terminologiju tog vremena

- Nenarodna vlast je termin koji se koristi povremeno. Jedna od tih situacija je i ovo. U šest mjeseci nisu napravili ništa korisno za ovaj narod. Dapače, kroz neke svoje poteze u narodu iziritirali. A ako gospodina Milanovića izjava podsjeća na neka vremena, ja mislim da on najbolje razumije terminologiju toga vremena - komentirao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istup premijer Zorana Milanovića na sjednici Vlade.

Na novinarsko pitanje, je li primjereno, čak i figurativno, neku vlast koju je izabrao narod nazivati nenarodnom, Karamarko je ustvrdio da se taj termin može koristiti figurativno, pogotovo kad se vidi da neka vlast ništa nije napravila da bi zemlja izašla iz krize u kojoj se nalazimo. ( Nikola Sever Šeni)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:51