‘ANONIMKA‘

Milanovića netko prijavio da je helikopterom letio na sprovod Manolićeve žene: ‘Nije bio tamo‘

Sam Manolić rekao je da predsjednik države, s kojim je u dobrim odnosima, nije bio na tom sprovodu
Zoran Milanović i Josip Manolić / arhivska fotografija
 Goran Mehkek/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i dalje nije zadovoljno pojašnjenjima Ureda predsjednika o okolnostima putovanja predsjednika Zorana Milanovića sredinom kolovoza u Albaniju, pa su na Pantovčak uputili dopis u kojem postavljaju dodatna pitanja s tim u vezi. Ali, od predsjednika Republike i njegovih suradnika očekuju da im odgovore i na pitanje koje se tiče jednog drugog, navodnog Milanovićevog korištenja prijevoznog sredstva Hrvatske vojske, javlja Novi list.

- Je li predsjednik 21. kolovoza 2020. prisustvovao pogrebu Mirjane Ribarić na groblju Viktorovac u Sisku te ako jest, je li za dolazak/odlazak na navedeni pogreb koristio prijevozno sredstvo MORH-a. Ako jest, od kuda je putovao, kojim prijevoznim sredstvom, s kime je putovao te gdje se nakon sprovoda vratio i je li se vratio istim prijevoznim sredstvom - zanima Natašu Novaković, predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Mirjana Ribarić je pokojna supruga nekadašnjeg visokog državnog dužnosnika Josipa Manolića, koja je umrla 19. kolovoza. Glasnogovornica povjerenstva Martina Jurišić rekla je za Novi list da to tijelo nema nikakvih saznanja o navodnom Milanovićevom putu u Sisak i da samo postupaju temeljem anonimne prijave što su je o tome dobili.

- Mi sada provjeravamo tvrdnje iz te prijave, kao i svake druge. Moramo ispitati jesu li navodi u njoj osnovani ili ne. Kada dobijemo traženi odgovor, odlučit ćemo što dalje, ima li u tom slučaju nešto sporno i bi li to predstavljalo povredu Zakona o sprječavanju sukobu interesa, kazala je Martina Jurišić.

Bilo tko može anonimno napisati bilo što o nekom državnom dužnosniku, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa procesuirat će tu prijavu, odbaciti je nakon toga ili pokrenuti postupak. Na Uredu predsjednika je da se očituje je li Milanović zaista, za pretpostaviti je helikopterom, išao u Sisak na pogreb Manolićeve supruge. Milanović i Manolić su inače u dobrim odnosima. Manolić je Milanoviću davao javnu podršku i tijekom kampanje za predsjedničke izbore. No, predsjednik Repubike, tvrdi Manolić, uopće nije bio na pogrebu njegove supruge.

- Milanović mi je tada poslao telegram, ali na sprovod nije došao. Tako da onda nije mogao ni doputovati helikopterom - rekao je Manolić za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:09