FEŠTA U ROVIŠĆU

Milanovića u HDZ-ovoj utvrdi dočekali kao zvijezdu: ‘Ako nisi sklon kokainu, jači si... Znate o čemu govorim‘

Mještani kažu da im nijedan predsjednik države još nije došao pa je ovo bio velik događaj

Zoran Milanović u Rovišću

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj proslavi Dana Općine u Rovišću, najvećoj općini Bjelovarsko-bilogorske županije, koja broji gotovo pet tisuća stanovnika.

Mještani su od jutra s nestrpljenjem iščekivali njegov dolazak te su se u centru naselja počeli okupljati već oko 10 sati, u caffe baru znakovitog imena Lider. Rekli su nam da nijedan predsjednik države nikad nije došao u njihovo naselje pa je to bio velik događaj. Milanović je položio vijenac na spomen obilježju poginulim braniteljima, nakon čega je otišao na svečanu sjednicu Općinskog vijeća.

image

Zorana Milanovića dočekali mještani

Goran Mehkek/Cropix
image

Zoran Milanović u Rovišću

Goran Mehkek/Cropix

Posjet je izazvao velik interes javnosti jer se događa netom nakon što su premijer Andrej Plenković i Zoran Milanović "raskinuli suradnju". Zbog Milanovićeva dolaska, svoj dolazak je otkazao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji se tamo trebao pojaviti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade.

Svoj dolazak je otkazao i saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) koji je trebao biti izaslanik predsjednika Sabora. Domaćin Milanoviću bio je načelnik Rovišća Slavko Prišćan (HDZ), a stigla je i predsjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Ivana Jurković-Piščević.

image

Zoran Milanović u Rovišću

Goran Mehkek/Cropix

Prišćan je pak kazao da ta općina svake godine poziva predsjednika i druge visoke dužnosnike na proslavu Dana Općine, no ovo je prvi put da se predsjednik odazvao. Dodao je i da je poziv upućen prije nego što je predsjednik Milanović "izvrijeđao HDZ" te da ga "vjerojatno ne bi pozvao nakon tog incidenta".

HDZ je, naime, već 15 godina na vlasti u toj općini te se smatra njihovom "utvrdom".

image

Zoran Milanović u Rovišću

Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Milanović zahvalio je Rovišću na pozivu povodom Dana Općine. U svom govoru osvrnuo se na proračun općine te istaknuo uspjehe općine.

- Podignuti proračun je vrlo teško i kada sam vidio zgradu Općine, pitao sam tko je platio, vi ste rekli EU i to je dobro", kazao je Milanović u govoru koji je popraćen pljeskom okupljenih.

Govorio je o koristima ulaska u EU i izvlačenju novca iz EU fondova: "Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i to je svijet kojemu se moramo prilagoditi", kazao je.

- Zato vas u tome želim pohvaliti. Ne pohvaliti jer nisam učitelj, ali ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji. Znate o čemu govorim... Prema tome, samo naprijed - kazao je Milanović.

image

Zoran Milanović u Rovišću

Goran Mehkek/Cropix
image

Zoran Milanović u Rovišću

Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:13