PIŠE ANTE TOMIĆ

Milanovićeva izjava da će se ‘cijepiti, ali ne prvi‘ je tako kukavna, nedostojna i glupa

Onaj koji vodi nekakvu zajednicu kroz neko teško vrijeme mora se isturiti ispred svih, hrabro se izložiti opasnosti, piše Ante Tomić
Zoran Milanović
 Bruno Konjevic/Cropix

Cjepivo protiv koronavirusa samo što nam nije došlo, a na sve strane se javljaju oni koji se ne žele cijepiti. I to je, pretpostavljam, u redu. Tko neće ne mora. Ako Cetinski ili Lovren misle da će biti bolje sreće s respiratorom, na volju im. Cjepiva, napokon, u prvo vrijeme neće ni biti dovoljno za sve i već zbog toga valja poticati pobunu protiv njega.

Što je više tupsona koji su u rekordnom roku završili medicinu na fejsu, manje će biti gužve pred ambulantama.

No, kada predsjednik Zoran Milanović kaže da će se "cijepiti, ali ne prvi", zbog toga ipak treba popizditi. To je tako kukavno, nedostojno i glupo, ne samo zato što je predsjednik završio nekakav fakultet ili zato što mu je supruga liječnica epidemiologinja, već zato što on svojom izjavom otkriva da ne razumije samu bit posla koji obavlja.

Onaj koji vodi nekakvu zajednicu kroz neko teško vrijeme mora se isturiti ispred svih, hrabro se izložiti s opasnosti. Upravo kao što je Churchill izlazio na krov s cigarom u zubima dok su njemačke bombe padale po Londonu. Ako to i nije bilo bogzna kako pametno, njegovom je narodu dalo snage da se bori. Narod tako nešto očekuje od vođa, i kad napada virus, i kad napadaju Nijemci. Tko hoće biti predsjednik, jednostavno mora biti prvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. prosinac 2020 10:29