OŠTRA REAKCIJA HDZ-a

'MILANOVIĆEVA VLADA NAMJEŠTA I GRABI GDJE STIGNE' Karamarko o zapošljavanju u Plinacrou

Zagreb, 210313.Predstavljanje liste kandidata HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starcevic i Bloka umirovljenici zajedno za zastupnike u Europskom parlamentu i programa Hrvatski glas u Europi odrzano je u Novinarskom domu.Na fotografiji: predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije želio danas komentirati izjave premijera Zorana Milanovića upućene njemu, jer se radi o "uličnoj razini razgovora koju ne prihvaćam".

"Premijer Milanović sada je već objekt analiza mnogih stručnjaka i ne trebam ga još ja analizirati kao politički protivnik. Imam svoje mišljenje, a hrvatska javnost ga je dobro upoznala ovih dana pa neka prosudi treba li joj takav premijer i koliko dugo uz sve negativnosti i manipulacije koje se događaju vezane uz namještanje poslova, u kadroviranju, u nepotizmu i slično", rekao je Karamarko u Novinarskom domu nakon predstavljanja liste kandidata HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i Bloka umirovljenici zajedno za EU parlament, odgovarajući na novinarski upit kako komentira izjave premijera Milanovića upućene njemu.

'TOMISLAV SAUCHA JE PODNIO OSTAVKU, ALI JE NISAM PRIHVATIO' Milanović o aferi koju je otkrio Jutarnji

Upitan kako komentira zapošljavanje u Plinacrou, predsjednik HDZ-a rekao je da je to jadno, jer oni koji najviše viču protiv HDZ-a to rade još gore.

"Bio sam ministar unutarnjih poslova i nije nam palo na pamet kadroviranje po političkoj logici, već smo stavili profesionalce. Kao ministar inzistirao sam da u zakon o policiji uđe odredba po kojoj policajci ne smiju biti članovi niti jedne stranke. Zbog toga sam se, kada sam došao, i sukobio s HDZ-om čija je bila vlada", kazao je Karamarko.

Istaknuo je da sadašnja vlada "radi političke čistke te namještaju i grabe gdje stignu". "Naš narod ne treba podcjenjivati i on to jako dobro vidi", napomenuo je.

OTKRIVAMO NOVI SKANDAL U VLADI: Supruga šefa kabineta premijera dobila posao od Plinacroa?

Predsjednik HDZ-a nije želio komentirati rebalans proračuna kazavši da oštra i nerazumna porezna politika urušava cijeli sustav - guši proizvođače i potrošače i "završit će jako loše ukoliko što prije ne odu s vlasti".

Na pitanje kako komentira ispad predsjednika šibenske Hvidre Mladena Spahije, koji je na konferenciji za novinare u prostorijama HDZ-a tražio da se premijeru Milanoviću prebroje krvna zrnca, Karamarko je rekao da "nije za prebrojavanje ničijih krvnih zrnaca niti je to politika HDZ-a".

Naglasio je da ljude ne dijele po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, već po sposobnosti i poštenju. Dodao je da nije čuo tu izjavu, ali i da je osuđuje ukoliko je to tako rečeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:37