NASTAVAK POLEMIKE

'MILANOVIĆEVE IZJAVE GOVOR SU MRŽNJE, TROPOFOBIJA I PANOFOBIJA' BUZ stao u obranu Ruže Tomašić

 CROPIX

ZAGREB - Blok umirovljenici zajedno (BUZ) jučerašnje izjave premijera Zorana Milanovića o predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević ocijenio je neprihvatljivima, govorom mržnje i "najnižim oblikom komunikacije".

"Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja tropofobije ili panofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo", kaže se u današnjem priopćenju BUZ-a, koji je na izbore hrvatskih zastupnika u Europski parlament izašao na zajedničkoj listi s HDZ-om, HSP-om dr Ante Starčević (tropofobija = strah od promjena; panofobija= strah svega).

'ONA JE GORA OD ELEMENTARNE NEPOGODE I DRUŠTVENO ZLO!' Milanović o Ruži Tomašić

"Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje je doista presedan u hrvatskoj politici", ocjenjuje BUZ koji drži kako je "očito da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako ali sigurno bliži kraj".

Ono što je Ruži Tomašić izgovorio jučer u dnevniku [email protected] Mislavu Bagi je, navode, "apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarem" a, budući da je on predsjednik najjače vladajuće stranke i Vlade, "ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH".

TKO JE RUŽA TOMAŠIĆ Pročitajte kako je bivša kanadska policajka postala nova ikona desnice

"Očito frustriran činjenicom što je upravo on sam ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić....i time joj znatno olakšao ulazak u EU parlament, sada pokušava 'popraviti štetu' najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Milanović je jučer za Novu TV rekao: "Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode jer je za mene netko tko je u stanju reći za pripadnike drugih, i to na vrlo perfidan način, da su gosti u Hrvatskoj, a ne u Finskoj, nego u Hrvatskoj koja je imala rat, to je za mene društvena nepogoda". kazao je da izjave poput te "naprosto smatra zlom i negativnim".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2020 14:00