PREMIJER PLENKOVIĆ

‘Milanovićeve objave su talog društvenih mreža. Nacrtao je metu na zastupnika Pupovca‘

Premijer smatra da je Milanović izašao iz okvira normalnog ponašanja predsjednika republike
Osijek, 300321.
Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic boravi u posjetu Osjecko baranjskoj zupaniji.
Na fotografiji: premijer Andrej Plenkovic na otvaranju Putnickog pristaniste za prihvat rijecnih kruzera.
 Vlado Kos/Cropix

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. Premijer je u Osijeku dao izjavu za medije i kazao da će Vlada ulagati u Slavoniju. Najavio je i nekoliko projekata.

Premijer je komentirao i informaciju da je osječko-baranjski župan Ivan Anušić pozitivan na koronavirus, što je objavljeno nakon što je nalaz stigao usred sastanka s premijerom.

- Situacija nije posebno čudna s obzirom da epidemija traje godinu dana. Bili smo na pristaništu, došli smo ovdje, 10-ak minuta prije sastanka župan je dobio obavijest da je pozitivan i sastanak je napustio - kazao je premijer.

Kazao je da se nije rukovao sa županom Anušićem.

Premijer je se osvrnuo i na predsjednika Zorana Milanovića.

- On je izašao iz okvira normalnog ponašanja predsjednika Republike. Nije to stil, niti bezobrazluk kako to prezentira Grbin. Ne znam iz kojih je razloga krenuo u ovo sve, teško je pravno poražen u proceduri u koju je ušao, politički je ponižen. Ukoliko nastavi tim putem u Saboru će biti politički poražen i ponižen. Zastrašujuće i frapantno je kada sam rekao "talog društvenih mreža", jer vidim da on i jataci iz Mosta to ne razumiju, za mene je to mržnja koja se razvija i truje društvo. Milanovićeve objave su talog društvenih mreža, ono što piše je govor mržnje. Nacrtao je metu na zastupnika Pupovca i zastupnik Pupovac je to jutros u radijskoj emisiji potvrdio. Pozivam Klisovića da kaže što misli o tome, on mu je kum. Miljenića... Da se ne skrivaju, da komentiraju crtanje mete - kazao je premijer.

Komentirao je i situaciju s veledrogerijama te kazao da je ona uobičajena.

- Uvijek uoči izbora veledrogerije kreću tražiti sredstva. Razgovarat će se s njima - kazao je.

Osvrnuo se i na Milanovićevu tvrdnju o opozivu te izjavu kako se premijer "junači i prijeti te skriva iza Mosta".

- Znate da sam odgovarao na pitanja, mislim da je bila vaša kolegica ili kolegica s Nove TV koja je pitala to pitanje, ja sam odgovorio u varijanti da ako se ovakvo divljaštvo nastavi da se o tome može razgovarati. Cijelu temu je samoinicijativno pokrenuo Šeks i to je sve. Bilo bi bolje da kaže profesorici Đurđević tko je bio njegov prvi izbor za čelno mjesto Vrhovnog suda prije nego što joj priušti ono što joj kani priuštiti sad. Ja znam tko je ta osoba, ali neka on kaže tko je ta osoba - kazao je premijer.

Komentirao je i optužnicu vezanu uz Agrokor te kazao da je podizanje optužnice pitanje za DORH.

- Prvo da komentiram transakciju vezanu uz Ledo, mislim da je to pozitivan impuls za hrvatski brend i njegovo jače pozicioniranje na europskom i globalnom tržištu. Reagirali smo pravovremeno, održali kompaniju, dobavljače, kompanija funkcionira i ovo je put ka funkcioniranju kompanije na tržišnim osnovama - kazao je premijer.

- Neće te kompanije nigdje otići, ostat će tu. Bilo bi dobro da, kada se o tome razgovara, da se ipak kažu činjenice. Činjenice da je vlasnička struktura Fortenova danas ogledalo vjerovnika kojima bivši vlasnik nije bio u stanju isplaćivati svoje kredite. Nije Vlada ta koja je utjecala na vlasničku strukturu kompanije danas nego onaj tko se zaduživao prije i nije mogao servisirati te obveze - kazao je komentirajući Agrokor.

Premijer je i komentirao projekt Slavonija te prozivke iz oporbe da se radi o običnom PR-u Vlade i HDZ-a.

- Ne znam jeste li pratili Saborsku raspravu koja je trajala do tri ujutro. Ja sam gledao do tri. Prvo da iskažem potporu ministrici Tramišak, Vučković i ministru Aladroviću. Naša Vlada od izbora u listopadu 2016. snažno podupire Slavoniju, projekti to govore, brojevi to govore. Ponovno kad zbog epidemioloških prilika budemo mogli organizirati Savjet za Slavoniju, na koji zastupnici SDP-a ne dolaze, kao ni oni koji se žale PR, kad budemo mogli otići u Pleternicu jer je ona na redu, prikazat ćemo koliko je toga do sada učinjeno, investirano i uloženo u pet slavonskih županija. Bit će lijepo kad nakon ovih nekoliko godina Osijek dobije novi KBC pa će se moći reći da je pomogla Europska unija i neka vlada koja je tad bila aktualna. Ako je to PR, ja sam za - kazao je premijer.

- Često sam po Hrvatskoj, imali smo jednu objektivnu pauzu od sredine listopada do veljače zbog okolnosti vezanih uz covid, kada god idem po terenu podržat ću kvalitetne ljude koji su puno učinili za županiju. Anušić je to učinio, što se tiče Ivana Radića to je kvalitetan i mlad čovjek, sjajan saborski zastupnik, ima punu podršku mene osobno i cijelog vodstva i uvjeren sam da će pobijediti - kazao je premijer komentirajući situaciju HDZ-a u Slavoniji pred lokalne izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:55