KVAR SLUŽBENOG AVIONA

Milanoviću to nije palo na pamet: Češki predsjednik otputovao na krunidbu Charlesa III. redovnom linijom

Dok je Zoran Milanović otkazao put na krunidbu zbog kvara službenog zrakoplova, Petr Pavel otputovao je komercijalnim letom

Petr i Eva Pavel u zrakoplovu za London

 Screenshot/Facebook

S Pantovčaka je u petak priopćeno kako hrvatski predsjednik Zoran Milanović neće otputovati na subotnju krunidbu kralja Charlesa III. zbog kvara na službenom zrakoplovu.

Vladina direkcija za korištenje službenih zrakoplova danas je izvijestila Milanovićev ured da "službeni zrakoplov ima tehnički kvar zbog kojega se ne može koristiti za planirani let". Milanović je u London trebao otputovati u petak popodne.

Predsjednik Milanović poželio je potom britanskom kralju Charlesu III. dug život i vladavinu te se osvrnuo na kvar službenog zrakoplova.

"Crk‘o Maršal. Pokvario se avion. To se često događa, a ne mogu blokirati cijeli tjedan s obzirom da je to trebao biti protokolarni, revijalni posjet u kojemu sjediš pet sati na jednom mjestu", rekao je Milanović.

S obzirom da za London lete i redovne zrakoplovne linije, ispada da Milanović nije u obzir uzeo mogućnost putovanja komercijalnim letom.

Naime, upravo je tako, redovnom linijom, u britansku prijestolnicu otputovao češki predsjednik Petr Pavel sa suprugom Evom, koji je čak na društvenim mrežama objavio njihovu fotografiju iz zrakoplova.

"Eva i ja smo uhvatili liniju za London. Time je put na krunidbu Charlesa III. uspješno krenuo", naveo je u objavi češki predsjednik.

Hrvatsku će, pak, na krunidbi predstavljati šef diplomacije Gordan Grlić Radman, koji će se u London uputiti redovnim komercijalnim letom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:49