ZAUSTAVLJENI NA CESTI

Mile Mesar tek je izišao iz zatvora, a već je u novom problemu: Pogledajte što je policija jutros zaplijenila u njegovoj kući

 Ante Čizmić / arhiva / HANZA MEDIA, PUSD

Milivoj Utrobičić (45) zvani Mile Mesar i njegov 21-godišnji sin Stjepan Utrobičić uhićeni su s 21 kilogram i 780 grama marihuane namijenjene daljnjoj prodaji.

Sve je počelo kada su otac i sin u srijedu oko podne zaustavljeni na cesti u Baškoj Vodi u vozilu golf šestica s kojim je upravljao Mile Mesar, dok je sin sjedio na mjestu suvozača, a prema svemu sudeći svemu je prethodila - dojava policiji, piše Slobodna Dalmacija.

Kada u golfu nije nađeno ništa, temeljem naloga suda pretresli su kuću Mile Mesara u Slimenu gdje je osim marihuane spakirane u trideset paketa još pronađen i pištolj češka zbrojovka 85B call 9 mm i šest metaka.

Otac i sin se nalaze kod pritvorskog nadzornika, a tijekom dana će biti dovedeni i na državno odvjetništvo gdje će iznijeti svoju obranu. Prijavljeni su zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Pištolj je u vlasništvu Mile Mesara, a ne njegovog sina te je zbog ilegalnog posjedovanja pištolja podnijet i optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Doznali smo da je Mile Mesar nedavno izišao iz zatvora i da se nije dugo skrasio na miru nego je krenuo u novu akciju.

Mile Mesar je već u dva navrata prije ovog najnovijeg uhićenja petljao s marihuanom i to kada je u veljači 2015 godine završio u zatvoru zbog šverca 8 kilograma iz BiH, koja je nađena nedaleko od njegovog imanja u Slimenu kod Omiša, a tada mu se stavljalo na teret i da je odgovoran za dopremu pet kilograma marihuane s kraja 2014 godine.

To je, međutim, tek dio kriminalne prošlosti zloglasnog mesara sa Slimena, naime već je do sada prijavljivan za ilegalnu trgovinu stokom i mesom, za utaju poreza, za dvije pljačke mjenjačnica u Baškoj Vodi te šverc auta iz Njemačke, a u više navrata istraživan je i prijavljivan zbog trgovine ljudima, odnosno držanja "robova" na svom imanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:40