OPTUŽBE

Miletić: ‘Na tuđoj zemlji sagradili su 29 vila s bazenima! Dođe čovjek iz New Yorka i napadnu ga‘

U osam mjeseci primjene, od travnja ove godine, vaučere za dodatno obrazovanje zatražilo je 8.875 građana

Marin Miletić

 Damjan Tadic/Cropix

Saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević (HDZ) izvijestila je u četvrtak o velikom zanimanju građana za obrazovanje putem vaučera te izrazila uvjerenje kako će se ispuniti plan da se ove godine u taj vid obrazovanja uključiti 4.000 osoba.

U osam mjeseci primjene, od travnja ove godine, vaučere za dodatno obrazovanje zatražilo je 8.875 građana, rekla je HDZ-ova zastupnica u saborskom govoru na slobodnu temu.

Obrazovanje su, dodala je, završile 333 osobe, 3.068 ih se još obrazuje, za njih 3.206 odobreni su zahtjevi i čeka se prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi im obrazovanje moglo početi.

Navela je i kako 880 podnesenih zahtjeva nije odobreno, jer nisu udovoljavali uvjetima.

Korisnicima vaučera Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) isplatio je oko 14 milijuna kuna, a prosječan vaučer iznosi oko 8.050 kuna.

Miletić: Na tuđoj zemlji sagradili 29 vila s bazenima

Zastupnik Marin Miletić (Most) najavio je pak kako će podići kaznenu prijavu protiv svih koji su u istarskom mjestu Viškovići (Općina Raša), bez ijedne dozvole, na tuđoj zemlji, sagradili 29 vila s bazenima.

„Poruka toj mafiji, interesnoj skupini, doći ću na gradilište u nedjelju, pa u ponedjeljak, dignut ću kaznenu prijavu protiv svih i neću vam dati disati dok tu koruptivnu hobotnicu ne skuhamo“, izjavio je zastupnik Mosta u saborskom govoru na slobodnu temu.

Miletić je naveo ako mu se za pomoć obratio čovjek koji 50 godina živi u New Yorku i koji je došavši u Istru bio fizički napadnut, jer se usprotivio što netko radi na njegovoj zemlji.

„Ekipa na jednoj strani sela Viškovići izgradi 18 vila s bazenima, a na drugoj 11 bez ijedne dozvole“, kazao je Miletić, precizirajući kako se spomenuto mjesto nalazi u općini Raša, na Labinštini, te kako su spomenuti radili uvjereni da je vlasnik mrtav, odnosno da ga nema.

Naveo je kako je Državni inspektorat zatvorio oba gradilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:55