BIVŠI ŠEF STRANKE

Miletić o izlasku iz IDS-a: ‘Ogorčen sam. Novi predsjednik htio me disciplinirati...‘

Miletić kaže da si kao župan ne smije dozvoliti da županija ne funkcionira i da za svaku odluku mora tražiti mišljenje šefa stranke

Boris Miletić

 Mirko Ferlin/Cropix

Bivši predsjednik IDS-a i aktualni istarski župan Boris Miletić bio je gost Dnevnika Nove TV u prvom televizijskom intervjuu nakon istupanja iz IDS-a.

Reporter Mislav Bago pitao je Miletića je li izašao iz stranke jer je bio svjestan da će ga izbaciti.

- Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo. Ogorčen sam, rekao je Miletić koji je otišao iz stranke u kojoj je bio predsjednik 7 godina, a član od 1996..

- S novim predsjednikom suradnja nije bila moguća. Htio me disciplinirati. Očito nekakvom opomenom, isključenjem, ne znam koji je bio krajnji cilj, to bi on trebao kazati, rekao je za šefa IDS-a Dalibora Pausa.

Miletić kaže da si kao župan ne smije dozvoliti da županija ne funkcionira i da za svaku odluku mora tražiti mišljenje predsjednika stranke.

- On je očito to tako zamislio, odgovorio je na pitanje je li Paus od njega to tražio.

Miletić sada ostaje župan, a IDS ima većinu u županiji - kako će to funkcionirati?

- Dobio sam izbore. Želim provoditi program i projekte za koje sam se kandidirao, rekao je i dodao kako očekuje da ga Skupština podrži. Već ima podršku Možemo i HDZ-a, rekao je.

Kaže i da neće dozvoliti da se netko igra s njim, no nije htio odgovoriti na pitanje je li spreman podnijeti ostavku na mjesto župana ako bude problema u suradnji i pritisaka.

- Znam ljude u IDS-u. Znam da IDS ima podršku u županiji, rekao je i dodao kako nije siguran da bi pobijedio na ponovnim izborima.

Reporter je pitao Miletića i smatra li da bi se novo vodstvo stranke moglo pomaknuti s lijeva prema centru.

- Uvijek smo bili liberalna opcija regionalnog karaktera i smatram da stranka koja predstavlja volju građana Istre mora slušati svoje građane. Ne mislim da će pokušati ići prema centru ili desnome jer to nije istarski mentalitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:19