SVE ODBACUJE

Miletić odgovorio SDP-ovcu koji ga je kazneno prijavio: ‘To su zlonamjerne insinuacije!‘

Njegova fiksacija na mene traje već više od deset godina i nažalost, ja mu tu ne mogu pomoći, kaže istarski župan

Boris Miletić

 Danijel Bartolic/CROPIX

Istarski župan Boris Miletić, koji je u subotu istupio iz IDS-a, zaradio je u utorak još jednu kaznenu prijavu od SDP-a. Županijski vijećnik Danijel Ferić podnio je u ime stranke kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika IDS-a, bivšeg pulskog gradonačelnika i aktualnog župana Miletića te njegovih nekadašnjih najbližih suradnika.

- Prijave se odnose na osnovanu sumnju u počinjenje kaznenih djela iz gospodarskog poslovanja, za krivotvorenje poslovne isprave, a dokumentacija je upućena nadležnim državnim institucijama. Riječ je o djelima vezanima s računima u gradskoj tvrtki za upravljanje zgradama Castrum '97, ali i štetnih ugovora s nekim lokalnim medijima i agencijama.

U mandatu Borisa Miletića od 2008. godine potrošeno je nevjerojatnih 11 milijuna kuna za dvije PR agencije - Manjguru i Alpheru te za dva medija - Glas Istre i Regional express. Radi se o golemom novcu kojim se moglo doprinijeti razvoju grada, od početka dogradnje Osnovne škole Kaštanjer, Doma za umirovljenike te početku izgradnje garažne kuće do smanjenja cijena najskupljih vrtića u Istri te kupnje školskog pribora za školarce - rekao je SDP-ov vijećnik Ferić, koji je lani na izborima za župana izgubio od Miletića s razlikom od svega 40 glasova.

Od subote je nezavisni župan Istarske županije tvrdnje SDP-ova vijećnika nazvao zlonamjernim insinuacijama.

- Odlučno odbacujem sve Ferićeve neutemeljene optužbe i zlonamjerne insinuacije. Feriću nije prvi put da podnošenje kaznenih prijava koristi isključivo kao alat za svoju političku promociju. Tu se radi o njegovom prokušanom receptu - podnese kaznenu prijavu, sazove konferenciju za medije i onda bombastičnim izjavama i najavama vrši pritisak na hrvatsko pravosuđe, budući da jako dobro zna da, kad optužbe budu odbačene kao neutemeljene i lažne, on neće snositi nikakvu odgovornost.

Njegova fiksacija na mene traje već više od deset godina i nažalost, ja mu tu ne mogu pomoći. Naprosto, nisam te struke. Međutim, za javno izgovorenu neistinu, svaki pojedinac, pa tako i Ferić, snosi osobnu odgovornost koju će sud u ovom slučaju lako utvrditi - poručio je župan Boris Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:05