ZASTUPNIK MOSTA

Miletić želi biti gradonačelnik Rijeke: Vrijeme Sjevernih Koreja je prošlo, Obersnel je povijest

Vrijeme je za promjene, Rijeka treba biti grad kreative, studentski grad, kazao je Miletić
Marin Miletić
 Srdjan Vrancic/Cropix

Marin Miletić uoči sutrašnjeg aktualnog prijepodneva u Saboru rekao je za Dnevnik Nove TV kako su njegovi stranački kolege Zvonimir Troskot i Miro Bulj pripremili "vrlo interesantna pitanja" za premijera.

- Mi u Mostu mislimo da je važno da premijer izađe pred zastupnike i odgovara na pitanja, vidjet ćemo što će sutra odgovoriti - kazao je Miletić.

Kritizirao je vlast i rekao kako ima dojam da su se vladajući pokazali kao "faktor destabilizacije" zbog odluka koje su donosili u koronakrizi.

- Most bi u tim odlukama definitivno imao struku i epidemiologe koji nisu produžena ruka politike. Što se tiče maski u školama, učenicima je to veliko opterećenje, nositi masku i po sedam sati. Moje je dijete upisalo srednju školu, kaže kako se s kolegama iz razreda druži prije i poslije nastave bez maske, a u školi ih moraju nositi. Meni je drago da je odluka o maskama u školama spuštena na niže razine - kazao je.

Komentirao je i rad nedjeljom i rekao kako je Most za neradnu nedjelju.

- Svakako smo za to da nedjelja bude neradna, a one službe koje moraju raditi za to trebaju biti itekako dobro plaćene - smatra Miletić.

Upitan o nadolazećim lokalnim izborima Miletić je otkrio kako će se kandidirati za gradonačelnika Rijeke.

- Vrijeme je za promjene, Rijeka treba biti grad kreative, studentski grad, a Rijeka je postala grad praznih prostora. Gradonačelnik Obersnel neka ode i po šesti mandat, ali u Rijeci je mnogo građana, jedna velika struja koja želi nešto novo. Vrijeme Sjevernih Koreja je prošlo svršeno vrijeme, on je prošlost - kazao je Miletić i dodao kako bi volio da je što više kandidata za gradonačelnika.

- Ono što ja donosim Rijeci je otvorenost. Ne treba nam jednoumlje, moramo čuti sve ljude bez obzira na svjetonazore, ja donosim jedan novi vjetar i polet, meni bitke odgovaraju - kazao je Miletić za Dnevnik Nove TV.

Otkrio je i da u Mostu imaju kandidata za gradonačelnika Zagreba, ali nije želio otkriti o kome je riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:52