ODGOVOR PREDSJEDNIKU

Milić: ‘Kad je govorio o aferi u čestitci, Milanović je mislio na Most, s njima je blizak‘

Želimo da tu institucije aspolutno sve rasvjetle pa i pozadinu odnosa aktera koji sudjeluju u toj aferi, dodao je

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/CROPIX

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić odgovorio je u nedjelju na kritiku predsjednika Zorana Milanovića koju je iznio u svojoj božićnoj čestitki. Podsjećamo, Milanović je rekao da građane "posebno i najviše smetaju nepravda i nejednakost pred zakonima i institucijama države".

"Raširena korupcija i zlouporaba javnog novca poprimili su takve razmjere da se ta pošast ne može prešutjeti ni u ovo blagdansko vrijeme. Pred tom činjenicom nitko ne smije zatvarati oči i siguran sam kako baš to - korupcija, pogodovanje i nepravda - najviše stvaraju nezadovoljstvo kod hrvatskih ljudi. Takve pojave, sad već svakodnevne i bez adekvatnih sankcija, uništavaju vjeru ljudi u institucije naše države i više od svega tjeraju naše ljude iz države".

Zoranu Milanoviću u nedjelju nije uzvratio premijer, ali jest njegov glasnogovornik Marko Milić.

“Ne znam gdje je Milanović, nije se oglašavao proteklih dana. Ako govori o aferi, onda valjda misli na Most. On je s njima dobar i blizak, ne mi. Ovo nije afera u kojoj su prisutni članovi HDZ-a, ovo nije afera koja ima veze s HDZ-om, ovo je afera koruptivnog Mosta koji je u ulozi bivšeg savjetnika bivšeg ministra, koji je zapravo zlouporabio ulogu savjetnika ministra, proizveo aferu u kojoj smo imali situaciju zlouporabe javnih sredstava kako bi se ne promovirali javni interesi, nego kako bi se promovirali privatni interesi i privatni obračuni koji nikakve nemaju veze s nama, nikakve veze s Vladom i želimo da tu institucije apsolutno sve rasvijetle pa i pozadinu odnosa aktera koji sudjeluju u toj aferi", rekao je Milić, prenosi N1.

Na novinarsku konstataciju da je zbog afere Mreža ipak smijenjen HDZ-ov ministar, Milić uzvraća da je premijer bio žrtva i meta te afere.

"Da, o tome je premijer govorio i o povjerenju koje je time narušeno, ali mi smo svoje političke odluke donijeli. Kad gledate bit afere, to nije afera koja ima veze s premijerom. Tu je zapravo premijer žrtva. On je bio onaj koji je bio meta jer su se sredstva usmjeravala na medijsko oglašavanje i promoviranje određenih tema u funkciji privatnih obračuna, privatnih interesa u kojima su meta bili premijer, Vlada i HDZ, a sve je rađeno u interesu Mosta, dakle ta afera nema nikakve veze s nama", zaključio je Milić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:44