GLASNOGOVORNIK VLADE

Milić tvrdi: ‘Uspjeli smo zaplaviti Hrvatsku. HDZ je potvrdio status uvjerljivo vodeće stranke‘

Što se tiče četiri velika grada, kada ih analiziramo pojedinačno, vidimo da smo ostvarili bolje rezultate, kazao je Milić
 Goran Mehkek/Cropix

Glasnogovornik Vlade Marko Milić za N1 je komentirao prve rezultate DIP-a.

- Već i te izlazne ankete pokazale su da je HDZ ostvario jedan od svojih ciljeva, iskorak. Sada kada su pristigli rezultati iz cijele Hrvatske, još će se ažurirati do kraja večeri, vidimo da smo uspjeli zaplaviti Hrvatsku, da je HDZ potvrdio status uvjerljivo vodeće stranke. Kada analiziramo informacije s terena, rezultate DIP-a, jasno je da je HDZ pobijedio ili će imati uvjerljivu poziciju u drugom krugu za 12 ili 13 županija - kazao je Milić te dodao da je HDZ napravio iskorak u brojnim sredinama.

- Što se tiče četiri velika grada, kada ih analiziramo pojedinačno, vidimo da smo ostvarili bolje rezultate. U Zagrebu morat ćemo čekati do kraja večeri koliko su razlike male između kandidata za drugi krug. Vjerujemo da naš kandidat može ući u drugi krug, to bi za HDZ bio presedan. Sigurno su rezultati bolji nego prije četiri godine - kazao je Milić.

Kazao je i kako misli da je njihov kandidat Davor Filipović izvrstan.

- Imat ćemo prigode i u četiri godine osnažiti gradsku organizaciju, profilirati Filipovića i druge kandidate. HDZ je na parlamentarnim izborima pobijedio u Zagrebu, potencijal je tu, trend vidimo. Gospodin Tomašević je ostvario uvjerljivi pobjednički rezultat. To su možda birači i koji su prvi put izašli na glasovanje i njih treba čuti. HDZ može pobijediti u Osijeku, u Splitu će biti velika borba. Imamo razloga vjerovati da ćemo pobijediti. Izdvojio bih Rijeku, po informacijama s terena bolji je rezultat nego prije četiri godine - kazao je.

Na pitanje žali li HDZ za Damirom Vanđelićem koji je možda mogao ostvariti bolji rezultat od Filipovića, Milić je kazao: - Zašto bismo žalili za njim? On sam mora objasniti zašto nije išao u utrku. Ostvarili smo bolji rezultat nego prije četiri godine, druga smo stranka u gradu. Zadovoljni smo rezultatima.

Na pitanje vidi li Možemo! kao drugu političku snagu, Milić je kazao da to treba pitati SDP.

- Kako rezultati pokazuju SDP bi mogao postati treća stranka u državi, a za vrijeme Plenkovića možda ćemo upoznati i 4. predsjednika SDP-a - kazao je Milić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:41