RODITELJI PREDSJEDNIKA

Milica i Ante Josipović: Ponosni smo na sina

Nadam se da će održati sve što je rekao u predizbornoj kampanji i da će građani prepoznati da su izabrali pravog čovjeka za predsjednika, rekla je Milica Josipović
 Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Nismo još svjesni da je Ivo postao treći hrvatski predsjednik. Ponosni smo, ali naši se životi neće uvelike promijeniti. Ostat ću što sam i do sada bila: supruga, majka i baka, a Ivo će uvijek ostati samo moj sin - rekla nam je Milica Josipović, 74-godišnja majka Ive Josipovića dok je sa suprugom, 84-godišnjim Antom, pratila prve rezultate izlaznih anketa.

- Nadam se da će Ivo opravdati povjerenje građana. Uvijek je težio biti najbolji. Sve zadatke koje si je u životu zadao, ostvario je bez puno muke - dodala je Milica Josipović.

Telefoni su zvonili svake dvije minute, i u prvom krugu predsjedničkih izbora i jučer. Svi su im htjeli čestitati: prijatelji, susjedi, rođaci, bivši poslovni suradnici...

Šampanjac u svom domu na Medveščaku nisu htjeli otvarati sve dok rezultati ne budu službeni, a čestitke sinu izrazili su oko 22 sata, kad su stigli u SDP-ov stožer u Hrvatsko novinarsko društvo. Poljupce su im dijelili svi od reda: članovi SDP-a, Josipovićevi simpatizeri...

Iako se nisu dugo zadržavali zbog suprugovog zdravstvenog stanja, Josipovićevi roditelji nisu krili ponos, a o sinu imali su samo riječi hvale. Međutim, svjesni da predsjednička funkcija nije nimalo laka, Milica Josipović priznala nam je kako nije bila oduševljena kada im je Ivo rekao da se želi kandidirati.

- Ivo nikada nije donosio nepromišljene odluke. Bila sam šokirana, to nije bila naša želja, ali dali smo mu potpunu podršku. Nadam se da će održati sve što je rekao u predizbornoj kampanji i da će građani prepoznati da su izabrali pravog čovjeka za predsjednika - rekla je Milica Josipović.

Listajući fotografije u albumu, Josipovićeva majka prisjetila se kako je odgajala sina i kćer Višnju, koja im se navečer, kao i Josipovićeva punica Zorka Klepac, pridružila u stožeru.

- Ivo je paralelno završio dvije srednje škole, dva fakulteta. Kad smo se preselili na Medveščak, brzo je pronašao prijatelje. Oduvijek voli ragu i špagete, iako se ne snalazi najbolje u kuhinji. Interes za glazbu pokazao je još kao dječak, a otac mu nema sluha - nasmijala se, dodajući kako je Ivo već sa sedam godina naučio igrati šah, a volio je igrati i nogomet.

- Imamo odličan odnos. Kad se ne čujemo nekoliko dana, već se zabrinem, ali onda slušam njegove skladbe i kao da se družimo. Nisam ni sanjala da će Ivo kao prvi kandidat ući u drugi krug predsjedničkih izbora. Jedino što se sada nećemo tako često viđati. Znala sam ga nazvati i u ponoć kad nam je trebao nešto pomoći, odmah bi došao, a sada neće biti toliko dostupan. No, i da nije pobijedio, ništa se ne bi promijenilo - rekla je Milica Josipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:06