BLISKE VEZE

Milićev prijatelj, za kojeg je slao poruke šefu Hrvatskih šuma, u diplomskom se posebno zahvalio obitelji Milić

Niko Dujmović prvi ugovor na određeno dobio je točno na dan kada je Milić poslao poruku Krunoslavu Jakupčiću

Niko Dujmović

 Facebook/

Vladin glasnogovornik Marko Milić proveo je cijeli utorak opravdavajući se zbog poruka koje je slao šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću vezano uz okolnosti zaposlenja svog prijatelja Nike Dujmovića.

Niko Dujmović, naime, kako je točno pojasnio Milić, jest prvi put zaposlen kao pripravnik prije njegovih poruka od 30. rujna 2019., i to u listopadu 2018. No, prvi ugovor na određeno, nakon što mu je završio jednogodišnji pripravnički staž, dobio je točno na dan kada je Milić poslao poruku bivšem šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću - 30. rujna 2019. Gotovo dvije godine nakon tog ugovora na određeno, Dujmović 1. srpnja 2021. dobiva i ugovor za stalno.

Milić, podsjetimo, 30. rujna 2019. šalje Jakupčiću poruku u kojoj stoji: "Niko Dujmović".

Sljedeći dan Jakupčić mu odgovara: "Radit će do godinu dana na određeno - takva je praksa u Hrvatskim šumama, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar. LP". Milić mu na to odgovora: "Hvala ti Kruno, puno".

To se poklapa i s ovim novim informacijama, koje su nam potvrdili u Hrvatskim šumama.

Isti dan kada je Milić poslao ovu poruku Dujmović potpisuje ugovor na određeno, koji mu se očito produžavao do trenutka kada je 1. srpnja 2021. dobio i stalni posao.

Dujmović je oglasio

Po pitanju prepiske koja je objavljena u medijima na Facebooku se oglasio i sam Dujmović kazavši da se pišu neistine o njegovom radnom statusu u Hrvatskim šuma, a koje dezavuiraju njegovu struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje je stekao.

"Ugovor na neodređeno vrijeme dobio sam u srpnju 2021., nakon skoro 2 godine rada na određeno sukladno potrebi i sistematizaciji radnih mjesta u HŠ.

Nisam član ni jedne stranke.

Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ.

Poruke koje proteklih dana "kruže" u medijima između Marka Milića i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao. One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put", piše Dujmović koji je u svojoj objavi napisao i da je diplomirao 2017. godine.

U svom diplomskom radu na temu "Utjecaj mikrolokacije na cvatnju, sazrijevanje i pomološke parametra plodova trešnje" u pisanoj formi zahvalio svima koji su mu pomogli tijekom pisanja, a između ostalih, zahvalio se i obitelji Milić.

- Veliko hvala mojoj obitelji na Malom Lošinju, baki Mariji, teti Anki, pokojnom tetku Tomi i bratićima i sestričnama Sanji, Sanjinu, Niki i Alenu te obitelji Lončar i Milić, napisao je Dujmović, među ostalim, u zahvali u diplomskom radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:45