OTVORIO KARTE

MILIJAN BRKIĆ OTKRIO ZA KOJU FUNKCIJU ĆE SE KANDIDIRATI I TKO MU JE FAVORIT NA IZBORIMA U HDZ-u 'Podržavam politiku za koju se zalaže Miro Kovač!'

Milijan Brkić i Andrej Plenković
 Damjan Tadić / CROPIX

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da podržava tim Mire Kovača i politiku za koju se zalaže te da će se kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke.

- Ja sam u timu HDZ-a. Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika - rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a.

- Odluka da idemo u izglasavanje Istanbulske konvencije je bila prijelomna točka gdje je došlo do podjele u stranci. Ta tema nam nije trebala. Nasilje prema ženama se trebala drugačije riješiti - rekao je Brkić.

Kaže kako Andrej Plenković pliva kao riba u briselskim vodama, a i da Vlada u nekim stvarima dobro funkcionira. Međutim, zamjera mu nedostatak hrabrosti i odlučnosti u donošenju odluka.

- Što se tiče brzine, efikasnosti i hrabrosti u donošenju odluka, mislim da je potrebno puno jače i odlučnije donositi odluke. I to na vrijeme, kako nas kasnije ne bi zatekle posljedice. Plenković je unutar stranke okružen ljudima koji nemaju legitimitet što se tiče stranačke baze, a stvorio je i neki kult obožavanja vođe. Problem je i to što se neki ljudi u stranci ne osjećaju dobro, a on se, umjesto da sluša svakog člana, okružio poslušnicima.

Što ako se dogodi da Plenković opet pobijedi? - pitala je voditeljica.

- To treba poštivati i treba mu čestitati, samo se nadam da će onda gospodin Plenković promijeniti način upravljanja strankom. Meni je drago da je nakon tri i pol godine shvatio da ne može ići s tim centrističkim i liberalnim stilom. Dovoljno je vidjeti tko je u njegovom stožeru, a tko - poput njegovog bliskog suradnika Davora Božinovića - nije.

Brkić je potom dodao:

- Nažalost prostor na desnom krilu smo ostavili prazan i sada Plenković na visoke pozicije želi kandidirati ljude koji nisu njegovi najbliži suradnici.

Upitan oko malverzacija gospođe Anite Nosić i njenog stana koji je kupila putem APN-a, Brkić je rekao:

- Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate prije mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed.

Upitan koji je njegov stav o prijedlogu GUP-a u Zagrebu, Brkić je istaknuo da je on od samog početka bio protiv i da ga je već odbacio u srpnju 2019. godine.

- Ja nisam protiv razvoja grada Zagreba, ali GRUP treba biti u interesu grada Zagreba i njegovih građana. Što se tiče koalicije s Bandićem, to je izbor zagrebačkog HDZ-a i ja ih u tome podržavam.

Brkić je rekao i da je protiv udomljavanja djece istospolnih parova:

- Dijete se treba odgajati u krugu majke i oca. Ja imam puno prijatelja homoseksualne orijentacije, ali ne bih im dao da posvajaju i udomljavaju djecu. Država mora napraviti sve da se procedura udomljavanja i zbrinjava djece u obiteljima napravi brže - zaključio je Brkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:19