ON JE PROTIV

MILIJAN BRKIĆ PROGOVORIO O NESLAGANJIMA U HDZ-U 'Već smo jednom napravili glupost, ne daj Bože opet'; BRANKO BAČIĆ 'Ne bojte se za HDZ, prejaki smo'

 Bozidar Vukicevic / HANZA MEDIA

Zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, komentirao je u srijedu, nakon sastanka koalicijskih partnera, najavljenu ratifikaciju Istanbulske konvencije, prenosi N1.

- Saborska većina je stabilna i ne brinite - rekao je Brkić koji je inače protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Kazao da je miran, te da ga ne mora nitko umirivati što se tiče toga.

- Iznio sam svoj stav. Shvatite da u HDZ-u postoje različita mišljenja, različiti stavovi. Niti sam ja više HDZ od onih koji drugačije razmišljaju, niti su oni manje. Dakle, ovo sigurno neće destabilizirati HDZ, HDZ je jedinstven, u HDZ-u postoje različita mišljenja, svatko ima svoj stav o određenim pojavama u društvu - rekao je Brkić.

- Samo neodgovorni ljudi, pogotovo unutar političke obitelji kojoj ja pripadam, unutar HDZ-a, mogu razmišljati na način da je ovo glasovanje usmjereno protiv Vlade, odnosno protiv predsjednika Plenkovića. Mi smo već jednom napravili jednu glupost prije godinu i pol dana i daj Bože da je to zadnji put kad smo sami rušili svoju Vladu - kazao je Brkić.

Na pitanje koliko su duboke podjele u HDZ-u šef Kluba HDZ-a Branko Brčić kazao je da manji dio vodstva ima drugačiji stav no da se mogu s time nositi.

- Bio je to još jedan korak naprijed u demokratskoj profilaciji stranke, rasprava je dobrodošla i pokazala je da smo demokratska stranka. Pokazuje da dio, manji dio, vodstva ima drugačiji stav, no dokazali smo i da se s tim stranka može nositi... Mi smo sposobni nositi se sa različitim mišljenjima unutar stranke - kazao je Bačić.

- Donijeli smo odluku da Vlada sutra donese prijedlog Zakona o Istanbulskoj konvenciji, s interpretativnom izjavom koja ostavlja mogućnost da je i oni koji su dvojili mogu prihvatiti. Ali, vrlo važan ali, očekuje nas i rasprava na sjednici Kluba HDZ-a gdje ćemo još dodatno raspravljati i pokušati utvrditi jedinstveni stav oko ratifikacije. Budite strpljivi, još tjedan-dva...' - kazao je i dodao kako nema problema za HDZ da se na stranačkim tijelima čuju drugačija mišljenja.

- Pričekajmo sjednicu Kluba, nakon čega ćemo odlučiti kako ćemo se ponašati kao zastupnici HDZ-a i tijekom rasprave i tijekom glasovanja... Ne bojte se za HDZ, prejaki smo, ne bojimo se ishoda glasovanja - kazao je Bačić i dodao kako su od prvog dana rekli da će podržati Istanbulsku konvenciju, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:16