ZAOŠTRENI ODNOSI SA SRBIJOM

MILIJAN BRKIĆ 'Treba već jednom prestati s napucavanjem iz vlastitog dvorišta prema našim susjedima i početi se baviti ozbiljnim problemima'

Milijan Brkić
 Damjan Tadic / CROPIX

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić je u srijedu, odgovarajući prije sjednice Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća na pitanja novinara o odluci državnog vrha da se ne zaoštrava odnos prema Srbiji, rekao da treba prestati s "tim napucavanjem" prema susjedima i početi razmišljati što je najbolje za Hrvatsku i hrvatski narod.

Novinari su tražili komentare neslužbene informacije da je, nakon današnjih konzultacija premijera i ministrice vanjskih poslova i jušerašnjeg susreta premijera s predsjednicom Republike u Okučanima, odlučeno da Hrvatska neće ići u daljnje zaoštravanje odnosa sa Srbijom nakon što je ministar obrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, tako da, javljaju mediji, nema povlačenja hrvatskog veleposlanika iz Beograda.

Već jednom trebamo prestati s tim "napucavanjem iz vlastitog dvorišta prema našim susjedima" i početi se baviti ozbiljnim problemima i razmišljati što je najbolje za Hrvatsku i hrvatski narod, rekao je Brkić.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ponovio je da je on fokusiran na svoj posao razvoja i jačanja pobjedničke hrvatske vojske. "Fokusiran sam na razvoj i jačanje pobjedničke hrvatske vojske. To je moja odgovornost i to radim", odgovorio je novinarima Krstičević.

Na isto novinarsko pitanje međunarodni tajnik HDZ-a i predsjednik saborskok Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač je kratko rekao: "Treba puno više raditi na političkom obrazovanju i u Srbiji."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:24