PRIGODNA NAGRADA

MILIJUNTI GOST PLITVIČKIH JEZERA 'Imate prekrasnu zemlju s dobrim ljudima i dobrom hranom'

"Do sada smo ovo mjesto vidjelu samo na tv-u, tek sada mogu reći koliko je prekrasno", rekao je Myung
 Mario Pušić / Cropix

Myung Ken Lee iz Južne Koreje, u pratnji supruge Kyung Ae Min, milijunti je gost koji je ove godine posjetio naš najposjećeniji nacionalni park, Plitvička jezera. Na ulazu ih je dočekala v.d. ravnateljica Parka Natalija Božićević, čestitala im i uručila prigodnu nagradu, trodnevno noćenje s punim pansionom u jednom trogirskom hotelu s ulaznicama za lokalitete na popisu UNESCO-ove baštine u Splitu, Šibeniku i Trogiru.

- Prvi puta smo na Plitvicama, do sada smo ovo mjesto vidjelu samo na televiziji, tek sada mogu reći koliko je prekrasno. Mnogo mojih sunarodonjaka dolazi na ovo mjesto, drago mi je što sam ja, kao jedan od njih, dobio ovu nagradu. Vaša zemlja je lijepa s dobrim ljudima i dobrom hranom, te prekrasnom prirodom i svježim zrakom - rekao je nagrađeni Myung.

Natalija Božićević iz Parka rekla je da je ove godine milijunti posjetitelj došao desetak dana kasnije nego prošle godine, zaključivši da je na tako nešto utjecalo povećanje cijena za srpanj i kolovoz, ali i loše vrijeme u rujnu.

- Mi smo u nacionalnom parku i ne reguliramo vodostaj, sve ovisi o prirodnim uvjetima, ali možemo reći da smo na razini 2012. godine po posjećenosti. Tradicionalno, najviše gostiju u ovoj godini došlo je iz Njemačke, a najveće povećanje bilježimo iz Južne Koreje - kazala je Božićević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:38