AFERA MEDIKOL

Milinović: Ako je 8500 pacijenata nepotrebno ozračeno, dat ću ostavku!

Zagreb, 181110.Ministarstvo zdravstva, ministar Darko Milinovic odrzao je press konferenciju povodom clanka objavljenog u Vecernjem listu koji ga tereti da je i on sudjelovao u aferi s Fimi medijom i drugim malverzacijama s novcem HDZ-a."Da znam da je Sanader ukrao i 100 kuna, prijavio bih ga" - rekao je Milinovic i odbacio sve optuzbe iz VL-a. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - "Nije istina da je 8500 pacijenata nepotrebno ozračeno na PET CT dijagnostici u privatnoj poliklinici Medikol . Osnovao sam povjerenstvo koje će istražiti navode, a kada bi se to pokazalo istinitim odmah bi predsjednici vlade Jadranki Kosor na stol stavio svoju neopozivu ostavku", rekao je ministar zdravstva Darko Milinović na današnjoj konferenciji za novinare.

Također, Milinović je naglasio da će ostavku dati i u slučaju da se pokaže da je pod istragom 40 liječnika za koje se sumnja da su upleteni u aferu Medikol .

"U tri i pol godine, koliko Medikol ima PET CT dijagnostiku, na toj pretrazi je bilo 11.570 ljudi, odnosno ukupno 17.123 pregleda. Od te brojke 97% pacijenata ima potvrđenu onkološku dijagnozu, tj. karcinom, a kod ostalih 3% je gotovo sigurno da također boluju od neke maligne bolesti", tvrdi Milinović.

Ministar je objasnio i da državno zdravstvo nema PET CT uređaj jer je bivši ministar zdravstva Neven Ljubičić dva puta, 2006. i 2007. godine, odbio zahtjev bolnice za ovim uređajem. Uz to, ministar je naglasio da je tijekom svog mandata raskinuo ugovor s 23 privatne klinike, te da je puno novca uloženo u javni zdravstveni sektor.

Na konferenciji je okupljenima pokazao zahtjev KBC-a Rebro za PET CT uređajem s današnjim datumom, te rekao da zahtjev ide na stručno razmatranje. Ako se nužnost za ovim uređajem pokaže opravdanom, ministarstvo će Rebru kupiti uređaj.

Milinović je komentirao i navode da je pozadina afere Medikol njegov sukob s Andrijom Hebrangom , što je ministar odbacio i rekao da su njegova najveća briga pacijenti, a da nikakvog sukoba između njega i Hebranga nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:17