ZAKON O SOCIJALNOJ SKRBI

Milinović: Danas je dan varalica i SDP ga želi iskoristiti da bi varao i lagao narod

'Njihova se socijalna osjetljivost mogla vidjeti kad su bili na vlasti, smanjili su porodiljne naknade i nisu željeli uvesti status roditelja njegovatelja', rekao je Milinović
 Ronald Gorčić/CROPIX

Ministar zdravstva i socijalne skrbi i potpredsjednik Vlade Darko Milinović ovih je dana najprozivaniji član Vlade, ali ipak je našao vremena i sam nekoga prozvati. Objavio je kako HDZ iz procedure neće povući prijedlog zakona o socijalnoj skrbi, iako je SDP to zatražio.

- Novim zakonom nije ukinuto ili umanjeno niti jedno socijalno pravo. Njime je povećana pomoć za uzdržavanje samaca i uveden je status roditelja njegovatelja. Sve što SDP u svom mandatu nije htio uvesti - rekao je Milinović i dodao kako je SDP takvom politikom 'osiromašila' Hrvatsku za 5 511 djece.

Naime, spomenuo je da se u 1999. godini rodilo 45 179 djece, a na kraju SDP-ova mandata njih 39 668. Brojke rođenih u prethodnom i ovom mandatu HDZ-a nije spominjao. Ali je nastavio s napadima na najjači oporbenu stranku, optuživši ih za laži i prevare.

- Danas je 1. travnja, dan varalica, a SDP ga koristi kako bi zavarao i lagao hrvatski narod. Njihova se socijalna osjetljivost mogla vidjeti kad su bili na vlasti, smanjili su porodiljne naknade i nisu željeli uvesti status roditelja njegovatelja - nastavio je ministar s optužbama.

Istaknuo je kako bi se novim zakonom o socijalnoj skrbi pomoglo samohranim roditeljima, ali i da bi se deinstituconalizirao smještaj djece, što je svjetski i europski trend.

- Bolje je da dijete raste u zdravoj obitelji nego da odrasta s dvadesetoro druge djece - kazao je Milinović i dodao kako novi zakon otvara mogućnost uvođenja socijalnih mirovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:37