MINISTROVA UŠTEDA

Milinović doslovce otkrio toplu vodu: Solarni kolektori prepolovit će mi režijske troškove

Velebno zdanje od 1000 kvadrata dodatno plijeni pažnju Gospićana otkako su uz kuću na zasebnom postolju niknuli kolektori

GOSPIĆ - Najprije su me povlačili po novinama jer sam počeo graditi kuću, a sad će me napadati zbog tih solarnih ploča. Razumijem ja interes javnosti, ipak sam javna osoba i ništa ne želim skrivati - rekao nam je prpošnim tonom ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade dr. Darko Milinović, objašnjavajući kako se i zašto odlučio na ugradnju solarnih kolektora, te koliko ga je stajalo to zadovoljstvo.

Naime, iako je dosad nova Milinovićeva kuća, vila s bazenom što se proteže na četiri etaže i oko 1000 četvornih metara, svojim gabaritima sama po sebi plijenila pozornost Ličana i šire javnosti, odnedavno to zanimanje dodatno privlače i ploče solarnih kolektora na zasebnom postolju uz kuću pomoću kojih se potpredsjednik odlučio grijati.

Superzadovoljan

- U početku nisam ni mislio postavljati te kolektore. Iskreno, morat ću se vjerojatno još i kreditno zadužiti, znate kako je to kad gradite kuću. To su me nagovorili moji prijatelji, inženjeri. Napravi to i to, isplatit će ti se. Dugo sam dvojio, ali prava je istina da će mi ti kolektori umnogome smanjiti troškove stanovanja.

Dosad sam super zadovoljan! U ponedjeljak je u Gospiću bilo nula stupnjeva i oblačno, a kolektori su zagrijali vodu centralnog grijanja na čak 60 stupnjeva! Ukratko, prepolovio sam troškove grijanja - oduševljen je Milinović solarnim sustavom.

Iako u prvom razgovoru nije mogao točno odgovoriti koliko je platio ugradnju kolektora, nakon samo sat vremena nazvao je i nabrojao sve stavke računa “teškog” 53.640,30 kuna, posebno naglasivši da je “Blaženka Milinović (ministrova supruga, nap.p.) cijelu svotu platila još 22. studenoga 2010. u točno 10.54 sati”.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 02:48