POLEMIKA

Milinović Glavašu: Upravo vama se pripisuje da ste sa svojim ‘borbašima‘ doveli Sanadera na vlast

Žao mi je zbog gnjeva gospodina Glavaša, poznatog kao jednog vrlo mirnog i staloženog gospodina, napisao je Milinović
Darko Milinović
 Goran Mehkek/Cropix

Nastavlja se polemika Darka Milinovića i Branimira Glavaša. Nakon što je Glavaš proteklog vikenda ustvrdio kako je Milinović bio Sanaderova desna ruka u vrijeme kad se bestijalno pljačkala Hrvatska, oglasio se prozvani predsjednik novoosnovane stranke LiPO.

- Na početku odmah želim istaknuti da se ne želim spuštati na razinu osobnog blaćenja Branimira Glavaša kao što je on napravio jučer prema meni u svom priopćenju. Jučer je osnovana stranka LiPO. Tu slobodnu volju i energiju koja je proizvedena u našoj županiji u posljednjih desetak mjeseci nisu mogle spriječiti ni epidemiološke neprilike.

Proteklih smo dana, a posebice jučer na utemeljenju stranke, ponosno isticali da je došlo novo vrijeme za našu Liku, naše Primorje i otoke pretočeno u energiju izgradnje konstruktivnog i aktivnog pristupa izgradnji perspektivne regije. Javni su mediji vrlo profesionalno prenijeli naše glavne poruke među kojima se ističe jedna: razvoj naše regije, naše Županije nije u suprostavljanju središnjoj vlasti bilo koje provenijencije ona bila. Kao što je i jučer rečeno, LiPO nema nikakvih dodirnih točaka s HDSSB-om. Pa ponovit ću NEMA. HDSSB je stvoren na platformi otpora prema tadašnjoj vlasti na nacionalnoj razini. Sada, desetljeće i pol kasnije predsjednik i utemeljitelj te stranke, gospodin Glavaš meni pridaje ogromnu snagu i moć koju tada, te 2005. godine nisam imao. I on to dobro zna, kao što zna da se upravo njemu pripisivalo da je sa svojim „borbašima“ doveo Sanadera na vlast.

Žao mi je zbog gnjeva gospodina Glavaša, poznatog kao jednog vrlo mirnog i staloženog gospodina, kojeg je izazvala jedna prilično bezazlena izjava koju ću ponoviti i podvući: osnivanje LiPO nema dodirnih točaka sa razlozima osnivanja HDSSB-a. Ako je razlog gnjevna izjava kako su svojom politikom nanijeli štetu Slavoniji, pritom misleći na to da su neki projekti zastali upravo zbog isticanja u prvi plan sukoba sa nacionalnom vlašću. I da, slažem se s njim da neslaganja s centralnom vlašću ne smiju biti razlog zaustavljanja projekata u pojedinim regijama.

Branimiru Glavašu želim puno sreće u političkom životu i daljem razvoju njegovog projekta. Ali, naše političke putanje su bitno drugačije. Zajedno sa svojim suradnicama i suradnicima ću dati sve od sebe da uz energiju i znanje, iskustvo i posvećenost interesima naše regije, naše Like, našeg Primorja i otoka Paga, stvorimo takve uvjete za život i rad koji će otvoriti perspektivu našim ljudima, ali omogućiti uključivanje svih onih koji mogu doprinijeti razvoju naše Županije, poručio je Milinović u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:41