VIJESTI IZ BUDUĆNOSTI

Milinović: Građani to još ne vide, ali bolje se živi. Hrvatska je izašla iz krize

 Danijel Soldo / CROPIX

VIROVITICA – Ministar zdravstva Darko Milinović svečano je otvorio novouređeni Odjel za neurološke bolesnike u novom dijelu Opće bolnice Virovitica čija je gradnja stajala oko 108 milijuna kuna.

– Kada smo krenuli u reforme, prije dvije-tri godine, hrvatski zdravstveni sustav stvarao je na godišnjoj razini dug od oko dvije i pol ili tri milijarde kuna. Bili smo gotovo pred kolapsom. Stabilizirali smo zdravstveni sustav, zbog reforme smanjili liste čekanja, a 800 milijuna kuna ulažemo u novu opremu. Hrvatski zdravstveni sustav jak je koliko su jake ovakve županijske bolnice za što su zaslužni uprava, djelatnici i lokalna zajednica. Ne zaboravite da uz negativan gospodarski rast nismo smanjivali plaće – naglasio je Milinović, a prenosi Večernji.hr.

Potvrdio je da je Hrvatska, po službenoj statistici, ušla u krizu, a sada podaci službene statistike govore da je Hrvatska izašla iz krize.

– Nije to još vidljivo u životu građana, da oni bolje žive, ali oni koji ne žele moraju se pomiriti s tom činjenicom – rekao je u Virovitici Milinović potvrdivši da će premijerka i dalje upozoravati sve one koji ne bi smjeli sudjelovati u predizbornoj kampanji.

Cijeli članak pročitajte na portalu Večernji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:05