UZ MINISTRA STAJAO I SVEĆENIK!

Milinović: Nisam primao novac iz crnih fondova. Da je Sanader ukrao 100 kuna prijavio bih ga

Tvrdi da Sanader nikada nije od njega tražio da, bilo posredno ili neposredno, sklapa ugovore s bilo kim, te da prema njegovim saznanjima on nije predmet istrage USKOK-a
Zagreb, 181110.Ministarstvo zdravstva, ministar Darko Milinovic odrzao je press konferenciju povodom clanka objavljenog u Vecernjem listu koji ga tereti da je i on sudjelovao u aferi s Fimi medijom i drugim malverzacijama s novcem HDZ-a."Da znam da je Sanader ukrao i 100 kuna, prijavio bih ga" - rekao je Milinovic i odbacio sve optuzbe iz VL-a. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović demantirao je danas medijske natpise da je bio na platnoj listi crnog fonda koji je navodno postojao pod političkim pokroviteljstvom bivšeg premijera Sanadera.

Milinović naglašava da ministarstvo u tri godine od kako je on na čelu nije poslovalo s Fimi medijom, niti bilo kojom drugom agencijom koja se spominje u kontekstu afera.

"Ne znam za postojanje crnih fondova, a da znam prijavio bi ih. Da je Ivo Sanader ukrao 100 kuna prijavio bih to", izjavio je Milinović danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

Tvrdi da Sanader nikada nije od njega tražio da, bilo posredno ili neposredno, sklapa ugovore s bilo kim, te da prema njegovim saznanjima on nije predmet istrage USKOK-a.

Milinović je rekao da je ponosan što je ostao "nedirnut u aferama koje se pojavljuju, a s obzirom da u svom resoru kontrolira 23 milijarde kuna", te da mu je danas premijerka Kosor poručila da ima njezinu punu podršku.

Uz ministra stajao i svećenik

Milinović je inače na konferenciju došao u pratnji velečasnog iz crkve u Bilaju čiju je obnovu financirao HDZ. On je stajao uz ministra i kimanjem glave potvrđivao njegove izjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:34