PREDSTAVLJANJE 'POBJEDNIČKOG' PROGRAMA

Milinović: Sanader je kukavica, Karamarko suodgovoran za korupciju, ja imam čiste ruke

Danas ću govoriti istinu, ne radi sebe, ne radi vas, nego radi HDZ-a, izjavio je Milinović

GOSPIĆ - Danas ću govoriti istinu, ne radi sebe, ne radi vas, nego radi HDZ-a jer samo ta istina može očuvati HDZ. Samo onaj koji danas ima hrabrosti govoriti istinu može očuvati snagu HDZ-a, a ja imam hrabrosti bez obzira na posljednice, a posljedice mogu biti pobjedničke, tako je započelo predstavljanje “pobjedničkog” programa dr. Darka Milinovića za predsjenika HDZ-a u Gospiću odakle je poručio svima da izbori nisu riješeni, već će se rješavati u idućih 15 dana.

Osim pozivanja na zajedništvo, na politiku dr. Franje Tuđmana, na svoju hrabrost i poštenje, Milinović je ovoga puta vrlo otvoreno napao svojeg glavnog protukandidata Tomislava Karamarka kojega je prozvao suodgovornim za razmjere korupcije te ga pozvao da povuče kandidaturu.

- Tko je taj koji je odgovoran da nam je korupcija toliko kucala gotovo na sva vrata. Ako sam ja rekao svoj stav onda i neki drugi, koji su bili bliski i Sanaderu i Mesiću, tko je bio šef tajne službe Ive Sanadera i Stipe Mesića 2004. godine. tko je imenovan za ministra unutarnjih poslova na blagoslov Sanadera i Mesića, neka odgovore na to pitanje. Šta nam to govori dragi prijatelji? Govorim istinu koja mora odjeknuti hrvatskom javnošću, mora odjeknuti ne samo među našim izalsanicima, ona mora odjeknuti Hrvatskom jer HDZ treba Hrvatsku, ali i Hrvatska treba HDZ-u. Dakle, ja postavljam pitanje iz ovih posljendnjih osam godina. Brojne afere, spomenut ću HAC, Hrvatske željeznice, INA-u, Podravku. Postavljam pitanje tom Karamarku zašto u posljendjih osam godina nije, a bio je na čelu tajnih službi i MUP-a, spriječio ovakve razmjere kriminala, zaštitio nacionalne interese, to je pitanje na koje hadezeovci ali i cijela Hrvatska moraju dobiti odgovor - prozivao je Milinović praćen burnim pljeskom.

Ako to Tomislav Karamarko ne odgovori u roku dan,dva pozivam ga da javno povuče svoju kandidaturu, dodao je Milinović.

- Ti si taj koji je suodgovoran za ovakve razmjere korupcije u Hrvatskoj - poručio je Karamarku Milinović.

Obrušio se na i bivšeg predsjenika Sanadera, odgovarajući tako na prozivku Miroslava Tuđmana da se kandidati moraju odrediti prema Sanaderu.

- Krenuo sam sa Ivom Sanaderom otvorena srca. Vjerovao sam mu i svi ste vjerovali. Htio sam sudjelovati zajedno s vama i govorio sam, ajmo vratiti pobjednički mentalitet tada 2000. godine, kada je HDZ bio na koljenima. I pobjedili smo.Ali kukavički odlazak Ive Sanadera nema opravdanja. Kada je zamljom zavladala kriza, kada nismo znali hoćemo li za mjesec ili dva imati mogućnost isplatiti mirovine i plaće, odlazak je kukavički čin. Ako ćemo suditi po onome što sada znamo uloga Sanadera u vođenju HDZ-a je kriminalna. Ja u tome imam čiste ruke, u tome nisam sudjelovao, ja osuđujem svaki kriminal, onaj koji se ogrezao na kriminal, koji je ukrao, koji je bacio na koljena HDZ mora odgovarati i to je moj odgovor Miri Tuđmanu - grmio je Milinović.

Naglasio je da je upravo on započeo demokratske procese u HDZ-u i to prije godinu i pol intervjuom u Globusu, "ali u stranci nije bio shvaćen, već marginaliziran, ali bio je hrabar".

- Tko je ragirao kada je Šeks rekao da će Jadranka Kosor biti jedina kandidatkinja na stranačkim izborima - upitao je okupljene Milinović pozivajući ih po tko zna koji puta da prepoznaju njegovu hrabrost i istinu.

- Mi ovdje ne moramo govoriti o retuđmanizaciji jer nismo sudjelovali u detuđmanizaciji. Mi nismo bili u izbornom stožeru Stipe Mesića koji je pobjeđivao na program detuđmanizacije i na temelju morbidnih viceva o prvom hrvatskom predsjedniku. I tada je Mesić izgubio u ovoj županiji - bocnuo je još jednom Karamarka Milinović.

Zahvalio je na potpori HDZ-ovcima, domovini te svojoj obitelji. Supruga Blaženka, kćeri Antonija i Mirna te sin Marko tada su izašli do njega na binu s HDZ-ovim zastavicama, a iz glasnih zvučnika pušten je popularni hit grupe Europe iz osamdesetih godina “The Final Countdown”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:43