OPORBA I PROSVJEDI

Milinović: Vi ne znate, Čačić se sastao sa Sačićem; Pusić: Lažete! Hebrang vam je to rekao?

Ministar zdravstva tvrdi da HDZ ima dokaze da je do sastanka došlo
 Ronald Gorčić/CROPIX

ZAGREB - Ministar zdravstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović sinoć je ponovio stav svoje stranke da je prosvjede protiv premijerke Jadranke Kosor i njezine vlade organizirala oporba. Dokaz tome mu je informacija kolege HDZ-ovca, saborskog zastupnika Frane Matošića, koji tvrdi da su se predsjednik HNS-a Radimir Čačić i organizator prosvjeda Željko Sačić, sastali.

Međutim, na to je snažno reagirala HNS-ovka Vesna Pusić koja je ministru poručila da laže te da se taj sastanak nije dogodio.

- Htio bih reagirati na susret Čačić - Sačić. Kao što je Matušić rekao mi imamo vrlo jasne podatke da je do tog sastanka došlo - izjavio je Milinović gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3.

Dodao i kako je prioritet HDZ-a i HNS-a nekoć bio ulazak u Europu, a Čačić se sada sastao sa Sačićem za kojeg tvrdi da je protiv Europske unije.

- Prioritete u politici je vrlo opasno mijenjati. U oporbi danas prevladavaju stavovi najprije izbori, nebitno što bi oni mogli utjecati na završetak pregovora Hrvatska s Europskom unijom - istaknuo je Milinović.

Pusić mu je na to odgovorila kako su ona i HNS učinili više za što skoriji ulazak Hrvatske u EU nego on sam.

- Europu ne smetaju nikakvi izbori i kada će oni biti se odlučuje u ovoj zemlji, a lagati o sastanku Čačića s nekakvim čudnim desničarem zbilja nije pri pameti - objasnila je Pusić te još jednom naglasila kako je 'apsolutna neistina da se Čačić sastao sa bilo kim od tih desničara'.

No, ministar zdravstva upitao ju je kako može biti sigurno u to jer postoji šansa da joj Čačić nije rekao za sastanak.

- A od kuda vi znate? Je li vam to rekao Hebrang. To (Matošić) je istinoljubac samo takav, prvi do Hebranga - rekla je Pusić.

Do kraja razgovora Milinović je još jednom ponovio kako je do sastanka došlo te da će se već danas znati nove informacije. Vesna Pusić na sve je to opisala kao 'smiješno'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:34