OPTUŽIO BIVŠEG ŠEFA

Milinovićev čelnik HZZO-a prijavio Hebrangova kuma

Strizrep je punih pet godina bio Bergmanov zamjenik u HZZO-u

ZAGREB - U siječnju ove godine Tihomir Strizrep, ravnatelj HZZO-a , osobno je izvijestio Odjel za gospodarski kriminalitet Prve policijske uprave o navodnim zloporabama HZZO-a u mandatu njegova prethodnika Većeslava Bergmana.

Uz elaborat koji govori o ‘kriminalu u informatizaciji zdravstva’ od 2004. do 2009., Strizrep je priložio i opsežnu natječajnu dokumentaciju, ugovore s dobavljačima i fakture koje upućuju na navodne nezakonitosti.

Što je ravnatelja HZZO-a natjeralo da prijavljuje svog prethodnika, kojemu je, osim toga, bio i zamjenik punih pet godina? Prijava je tim čudnija što je upućena policiji, a ne USKOK-u i državnom odvjetništvu koji već duže vrijeme provode istražne radnje o navodnim nezakonitostima.

Istraga na više razina

Jedini bi zaključak bio da ravnatelj HZZO-a želi požuriti istragu, odnosno želi da se ona provodi na više razina. Prema nekim izvorima, prijavljujući Bergmana koji je u kumskim odnosima s Andrijom Hebrangom, Strizrep je obavljao posao za svog šefa Darka Milinovića.

Hebrangova potpora

Poznato je, naime, da je potkraj prošle godine Andrija Hebrang izjavio kako su odbačene sve prijave protiv Bergmana, te da se protiv njega ne vodi istraga.

U DORH-u, međutim, tvrde da se istraga i dalje provodi, dok se aktualni ravnatelj HZZO-a Tihomir Strizrep trudi da ona bude usmjerena prema Bergmanu.

Bergman se nedavno oglasio i o slučaju Medikol, tvrdeći da je tek nakon njegova odlaska iz HZZO-a poslovanje Medikola počelo naglo rasti sukladno broju naručenih pregleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:16