PREGLEDALI 690 POVIJESTI BOLESTI

Milinovićeva inspekcija u Medikolu: Na pretragama isključivo pacijenti s onkološkom dijagnozom

Uvidom u nasumično odabranih 690 povijesti bolesti, utvrđeno je da su na pretragu upućivani isključivo pacijenti s onkološkom dijagnozom.
Zagreb, 181110.Ministarstvo zdravstva, ministar Darko Milinovic odrzao je press konferenciju povodom clanka objavljenog u Vecernjem listu koji ga tereti da je i on sudjelovao u aferi s Fimi medijom i drugim malverzacijama s novcem HDZ-a."Da znam da je Sanader ukrao i 100 kuna, prijavio bih ga" - rekao je Milinovic i odbacio sve optuzbe iz VL-a. Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Ministar zdravstva Darko Milinović uputio je u Polikliniku Medikol zdravstveno-inspekcijski nadzor kako bi se utvrdila zakonitost rada u obavljanju dijagnostičke pretrage PET/CT, priopćilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Temeljem uvida u 690 povijesti bolesti izabranih metodom slučajnog uzorka, utvrđeno je da su na pretragu upućivani isključivo pacijenti s onkološkom dijagnozom kod kojih je pretraga indicirana radi potvrđivanja dijagnoze, utvrđivanja stupnja proširenosti bolesti, povrata bolesti, ili radi praćenja učinkovitosti liječenja. Osim toga, pretraga PET/CT obavljana je sukladno Protokolu upućivanja i provođenja dijagnostičkih pretraga PET/CT, a prema tom protokolu postupalo se kod svih bolesnika, priopćilo je Ministarstvo.

U svom drugom priopćenju, ministar Milinović demantirao je tvrdnje nekih dnevnih listova kako je ispitan u USKOK-u, te da je teretio bivšeg ministra zdravstva Nevena Ljubičića i bivšeg ravnatelja HZZO-a Većeslava Bergmana. Milinović uz demantij napominje da je Ministarstvo zdravstva dužno predati dokumentaciju koja je bitna za rasvjetljavanje slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:11