KONAČNO ZDRAV

Milinovićevih 17 dana pakla: ‘Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život‘

Milinović je iskoristio situaciju kako bi upozorio na ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija Covid -19
 Robert Fajt/Cropix

Lički župan dr. Darko Milinović je izvijestio javnost da je nakon 17-dnevnog liječenja napustio gospićku bolnicu te mu do ozdravljenja od posljedica koronavirusa predstoji još nekoliko dana kućne njege te potom povratak na redovite aktivnosti. Zahvalio je medicinskom osoblju na njezi, ali ukorio sve one koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera.

- Želim se zahvaliti svim djelatnicima Covid odjela u gospićkoj bolnici od pomoćnog osoblja, tehničara,sestara do liječnika. Svi oni u ovim trenutcima vode brigu dnevno o 20-tak covid pozitivnih pacijenata. Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija Covid -19. Iz tog razloga ne mogu razumjeti, u najblažu ruku rečeno, neodgovorne pojedince, kao i one koji su nedavno prosvjedovali u gradu Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije, a koje život znače te one koji govore o ugroženosti ljudskih prava, kaže župan Milinović.

- Dođite u bilo koju bolnicu pa tako i u gospićku pa pogledajte kako izgleda borba za jedan udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90%. Vi neodgovorni pojedinci, bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za „svoj kisik“ koji im život znači - kaže dr. Milinović, pozivajući takve da se "zapitaju jesu li svojim ponašanjem onemogućili ljudsko pravo na život i da li ste upravo vi takvim ponašanjem prouzrokovali rečenicu koju u zadnje vrijeme često čujemo od liječnika: "Na žalost, nismo uspjeli".

Ovom prilikom još jednom, kaže, želi istaknuti punu podršku Stožeru i Vladi Republike Hrvatske na svim aktivnostima koje provode kako bi što manje čuli rečenicu liječnika „Nismo uspjeli“ - budite hrabri i u donošenju ukoliko je potrebno i najtežih odluka.

Milinović je za N1 rekao da je nakon zaraze koronavirusom dobio upalu pluća i završio u bolnici.

- Bio sam u jednom trenutku na preko 10 litara kisika i u gospićkoj bolnici kolege, koji su vodili brigu o nama, razmišljali su o mom premještaju u respiracijski centar u Rijeku, zbog mog lošeg stanja, ali ja sam inzistirao da ostanem tu - rekao je Milinović.

- Nadam se da je najgore iza mene, sad sam na kućnoj njezi i nadam se da ću se za par dana vratiti svojim redovnim aktivnostima - rekao je Milinović i dodao kako na kontrolnom nalazu ima vidljivih posljedica upale pluća, ali da je to uobičajeni ritam i da se nada da će kroz par dana krenuti sa zadacima koji ga čekaju.

- U gospićkoj bolnici sam svjedočio smrti šestoro ljudi, poznatih naših Gospićana, koji su podlegli infekciji i zato moram izraziti čuđenje onima koji prosvjeduju protiv korone pod krinkom ljudskih prava. Neka dođu u bolnicu i pogledaju u oči onih koji su na respiratoru - rekao je Milinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:52