BURNO U PARLAMENTU

MILORAD PUPOVAC 'Ako je Vojislav Stanimirović ratni zločinac, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem!'

 
Milorad Pupovac
 Goran Mehkek / CROPIX

Na novoj sjednici Sabora Milorad Pupovac u srijedu se osvrnuo na posljednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

- Drugi dan nakon Bljeska prvi put otišao sam u Jasenovac. Sve što sam završio od škola završio sam u Hrvatskoj i u nijednoj od tih škola nitko me nije učio da ikoga mrzim. Nisam čuo nijednu lekciju da bi ijedna etnička grupa trebala biti predmet mržnje. Ni tad ni danas ne živim s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja.

Živimo u zemlji u kojoj je ukor pred otkaz dobio nastavnik, predsjednik Mense, zato što je na Facebooku napisao nešto o čemu svi trebamo razmišljati...

Što je to što naši osmaši slušaju kad odu u Vukovar? Slušaju, npr., da jedan od zastupnika, kojega nikad nitko nije osudio..., netko tamo, držeći predavanja učenicima, govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

Ako je on ratni zločinac, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem. Ja sam ratni zločinac, pozivam DORH da čuje što sam rekao. Bit ću u klubu zločinaca koji se bore protiv mržnje... Čudimo se što djeca svojim porukama mržnje prema svojim kolegama druge etničke pripadnosti posežu za nasiljem. Ne krivim njih, nisu oni krivi, krivi smo mi - izjavio je u Saboru Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a, a prenosi N1.

Nakon njega govorio je Hrvoje Zekanović iz HRAST-a.

- Hrvatska nije zemlja mržnje. Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je on - Milorad Pupovac. Neka jasno i glasno kaže da je Vojislav Stanimirović bio okupatorski gradonačelnik u Vukovaru - rekao je Hrvoje Zekanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:59