PAO DOGOVOR

Milošević ide u Knin, Medved u Grubore, Plenković: ‘Vlada time šalje snažnu poruku‘

Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi
Boris Milošević
 Damjan Tadic/Cropix

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević sudjelovat će na obljetnici vojno-redarstvene operacije Oluja 5. kolovoza u Kninu, otkrio je premijer Andrej Plenković u intervjuu za RTL Danas.

- Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević i mislim da je to dobro i korisno, korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas, rekao je Plenković.

Isto ne očekuje od Milorada Pupovca jer mu je u prvom planu bilo da u Kninu budu svi članovi Vlade.

Istaknuo je i da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje.

- Na taj ćemo način poslati snažnu poruku Vlade o tome da moramo poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta. Ministar Medved ide u Grubore 24. ili 25. kolovoza, rekao je premijer.

- To je zasigurno vrlo važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigrova i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih osobnih i obiteljskih posljedica koje su mu nanešene tijekom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti, objasnio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 11:04