POTPREDSJEDNIK VLADE

Milošević: ‘Od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice, poznate i nepoznate‘

Žalim i zbog činjenice da nakon 30 godina brojni Vukovarci i Vukovarke ne mogu pronaći svoj mir, napisao je na Facebooku
Boris Milošević, Tomo Medved i Branko Borković u Vukovaru
 
 Vlado Kos/CROPIX

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević u srijedu je sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru, a povodom 29. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje na Facebooku je objavio status koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Danas i jučer bio sam u Vukovaru s dubokim osjećajem poštovanja prema gradu Vukovaru, njegovim stanovnicima i svim nevinim žrtvama. Govorio sam ovo ljeto kako smatram da su poštovanje i empatija prema svim žrtvama pretpostavka pomirenja i prestanka mržnje.

Stoga, kao građanin Republike Hrvatske srpske nacionalnosti i kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske ne mogu pronaći dovoljno snažne riječi da izrazim žaljenje zbog onoga što se dogodilo Vukovaru, jer od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice, poznate i nepoznate, i sva patnja ljudi koji su izgubili svoje živote, svoje bližnje, svoje domove. Od svake moje riječi glasnija je mučna tišina koju osjećam kad posjetim Ovčaru gdje je počinjen svakom čovjeku teško shvatljiv zločin.

Žalim i zbog činjenice da nakon 30 godina od vukovarske tragedije brojni Vukovarci i Vukovarke ne mogu pronaći svoj mir. Ne mogu pronaći svoje bližnje. Žalim zbog svega što je rat učinio međuljudskim i međunacionalnim odnosima u ovome gradu, gradu koji je nekad bio ponosan na bogatstvo svojih različitosti.

Svojim dolaskom želim se pokloniti svim žrtvama Vukovara i poslati poruku pomirenja, poruku tolerancije i izraziti želju za uspostavom dijaloga na lokalnom nivou.

Vjerujem da Hrvatska danas, kao moderna republika, demokratska i europska zemlja može i mora smoći snage i pronaći načina da stvori preduvjete za uspješno zacjeljivanje rana svih žitelja grada, građana svih nacionalnosti, kao zalog za izgradnju mjesta kvalitetnog življenja i perspektivne budućnosti.

Vječnaja pamjat nevinim žrtvama Vukovara! - napisao je Milošević na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 14:41