VAŽAN DATUM

Mimohodom pobjednika Bjelovar obilježava 30. godišnjicu oslobođenja vojarne

Hrebak je kazao da će se sva događanja održati na spomen-području Barutana, odnosno u Domu kulture u slučaju kiše
Dario Hrebak
 Damjan Tadic/Cropix

Grad Bjelovar 30. obljetnicu oslobođenja vojarne i 25. godišnjicu uspostave Dana grada obilježit će 29. rujna Mimohodom pobjednika, svečanom sjednicom Gradskog vijeća te brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima, najavio je u četvrtak gradonačelnik Dario Hrebak.

Hrebak je kazao da će se sva događanja održati na spomen-području Barutana, odnosno u Domu kulture u slučaju kiše.

Istoga dana u Boho parku bit će koncert pod nazivom "Bjelovarčani Bjelovaru", kojeg će izvesti glazbeni sastav Bjelovarski bend. Njima će se pridružiti i ženski zbor Vox Feminae.

Igor Crnomarić, gradski vijećnik i predsjednik gradskog Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, pojasnio je da će program povodom Dana Grada Bjelovara i bjelovarskih branitelja započeti u 8 sati ujutro u središnjem parku.

"Ova godina je posebna jer obilježavamo okruglih 30 godina od najtragičnijeg dana u povijesti Bjelovara. Program će početi već u 8 sati ujutro u središnjem parku, Mimohod pobjednika će krenuti prema Barutani. Djecu nećemo uključivati ove godine zbog poznate pandemije, ali pozivam sve branitelje i građane koji mogu da nam se priključe i da zajedno odamo počast stradalima", poručio je Crnomarić.

Također, dodao je, održat će se otvaranje muzeja na Barutani, nogometni turnir u čast sjećanja na branitelje. Turnir će se održavati 24., 25. i 26. rujna, dok će finale biti 29. rujna. Na turniru će uz branitelje sudjelovati i mlade generacije, najavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:35