NAKON RESTRIKCIJA

Ministar Aladrović o mjerama za očuvanje radnih mjesta ostaju, progovorio je i o smanjenju PDV-a

Razgovarat će se o fiksnim troškovima koji poslodavcima nastaju bez obzira obavlja li se djelatnost ili ne
Josip Aladrović
 Davor Pongracic/Cropix

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović gostovao je u Dnevniku HRT-a i potvrdio da mjere za očuvanje radnih mjesta ostaju na snazi i nakon današnje najave novih restrikcija za suzbijanje koronavirusa. Najavio je da će Vlada sutra održati sastanak s različitim dijelovima poslodavačkih asocijacija, te će se nakon tog sastanka znati više detalja o kompenzacijskim mjerama.

- Ali definitivno ono što ostaje na snazi su mjere za očuvanje radnih mjesta. Tu idemo sa stimulacijom između 2000 i 4000 kuna po zaposlenom, također idemo i u smjeru omogućavanja novih COVID-kredita, dakle nove tranše, nove alokacije koju smo osigurali kako bi prebrodili tu kratkoročnu i srednjoročnu likvidnost, ali naravno da smo svjesni da će ove udruge tražiti i određena obeštećenja od strane RH, dakle, od strane Vlade, te smo tu spremni razgovarati o tome. Naravno, očekujemo da s druge strane budu svjesni fiskalnih ograničenja i ograničenja koje imamo unutar javnih financija, rekao je Aladrović za HRT.

Kada je riječ o smanjenju PDV-a, Aladrović je rekao da dosad nisu smatrali da je taj smjer oportun za cijelu ekonomiju. Ta je tema otvorena i na stolu, no trenutno to nije nešto što je prihvatljivo.

Najviše će se, kaže Aladrović, razgovarati o fiksnim troškovima koji poslodavcima nastaju bez obzira obavljali oni djelatnost ili ne.

Osvrnuo se i na prijedloge oporbe.

- Stoga sigurno ne bih njihove prijedloge uzimao kao nešto ozbiljno. Razgovarat ćemo s udrugama, njih smatramo partnerima u ovim razgovorima i tako partnerski ćemo se i odnositi, rekao je ministar Aladrović u Dnevniku HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:29