POTRESEN DOGAĐAJIMA

Ministar Banožić izrazio duboko žaljenje zbog smrti pripadnika HV-a: ‘To je velik gubitak‘

Uložit ćemo sve svoje napore u daljnji razvoj programa prevencije ovakvih događaja, poručio je
Mario Banožić
 Goran Mehkek/CROPIX

Ministar obrane Mario Banožić u utorak je u priopćenju za javnost izrazio duboko žaljenje povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske.

- Duboko potresen nesretnim događajima koji su u posljednje vrijeme pogodili Hrvatsku vojsku, izražavam najdublje izraze sućuti obiteljima, prijateljima i kolegama preminulih hrvatskih vojnika. Gubitak svakog pripadnika Hrvatske vojske veliki je gubitak za sustav jer upravo naši vojnici na sebi svojstven način pridonose izgradnji naših Oružanih snaga.

U ovim teškim trenucima ističem kako smo na raspolaganju obiteljima nesretno stradalih pripadnika te kako u ovome nisu sami.

Zbog nesretnih događaja koji su se u posljednje vrijeme dogodili u Hrvatskoj vojsci, naglašavam kako ćemo uložiti napore u daljnji razvoj programa prevencije izvanrednih događaja iako je u konkretnim slučajevima ustanovljeno kako ni na koji način nisu vezani za stanje u Oružanim snagama.

Upravo je prevencija izvanrednih događaja zadaća zapovjednika na svim razinama vođenja i zapovijedanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Moram istaknuti kako razumijem i zabrinutost javnosti zbog navedenih događaja i naglašavam kako ćemo i mi u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci učiniti sve što je u našoj moći da ovakvih nesretnih slučajeva bude što manje.

Na kraju, još jednom izražavam žaljenje zbog gubitka naših pripadnika. Neka im je laka hrvatska zemlja i hvala im na svemu što su kao pojedinci učinili za Hrvatsku vojsku - napisao je ministar.

Podsjetimo, u postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske raspoređeni su vojni psiholozi čija je primarna zadaća pružanje psihološke potpore pripadnicima Hrvatske vojske. Pripadnici OSRH mogu se u bilo kojem trenutku javiti psiholozima u postrojbama. Psiholozi i zapovjednici su u svakodnevnoj interakciji s pripadnicima postrojbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 21:07