ODGOVOR PREDSJEDNIKU

Ministar Banožić: ‘Ja sam dečko iz Vinkovaca, Milanovićevi napadi neće me zastrašiti‘

Ocijenio je i da je ponašanje predsjednika neprimjereno te da stvara problem Hrvatskoj vojsci, a šteti i međunarodnoj slici Hrvatske
 Ante Cizmic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je u subotu u Županji kako ga napadi predsjednika Zorana Milanovića neće zastrašiti jer je on "dečko iz Vinkovaca", koji su, kaže, poznati po tome da se znaju braniti.

"Razlika između mene i predsjednika je samo u tome što ja želim ostati pristojan u svemu ovom, svjestan uloge što ministar obrane znači za Hrvatsku vojsku i kakvu sliku političar u Hrvatskoj javnosti treba prenijeti", kazao je Banožić.

Ocijenio je i da je "ponašanje predsjednika neprimjereno" te da "stvara problem Hrvatskoj vojsci, a šteti i međunarodnoj slici Hrvatske".

Također je poručio kako neće dopustiti da se o njemu iznose laži temeljem kojih se njega naziva lažovom i kojima se pokušava umanjiti njegova uloga koja je određena zakonom koji je donio sam Zoran Milanović kao premijer.

"Sada mu te konstelacije koje je formirao u zakonu ne odgovaraju", ustvrdio je Banožić i dodao kako bi Milanović, kao vrhovni zapovjednik, nesporazume trebao rješavati za stolom i razgovorima što je, kaže, u jednom trenutku prestao činiti.

"Već pet mjeseci nismo imali niti jedan sastanak, niti jedan brifing o stanju u Hrvatskoj vojsci", kazao je i naveo da je posljednja tri dana bio na sastanku u Bruxellesu i da su se "tamo svi pitali što se to događa kod nas".

Ministar Banožić komentirao je i najavu predsjednika Milanovića o potrebi sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši kako prihvaća sve ono što predsjednik radi, a da je u skladu sa zakonom, pa tako i sazivanje sjednice Vijeća.

"Mene njegovi napadi neće zastrašiti jer sam ja dečko iz Vinkovaca, koje je Milanović nazvao političkom provincijom, a taj je grad poznat po tome da se zna braniti i ne da se zastrašiti", rekao je Banožić koji je u Županji bio nazočan obilježavanju 30. obljetnice ustrojstva 131. brigade Hrvatske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:01