RAZVOJ VOJSKE

Ministar Banožić okupio bivše ministre obrane, načelnike GS OS i predstavnike HGZ-a

‘U idućem razdoblju donijet će se Dugoročni plan razvoja OS RH koji će uvelike pridonijeti daljnjem razvoju sposobnosti HV-a‘
 J. Kopi/MORH

Uoči 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak su u Ministarstvu obrane razgovarali s bivšim ministrima obrane, načelnicima GS OS RH i predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora.

- Siguran sam kako će njihovo iskustvo i nova energija mlađih generacija doprinijeti daljnjem razvoju naše Hrvatske vojske - rekao je ministar Banožić, koji je najavio u idućem razdoblju donošenje Dugoročnog plana razvoja OS RH, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Zahvalio je dosadašnjim ministrima i načelnicima Glavnog stožera OS RH na doprinosu u izgradnji moderne Hrvatske vojske te ih pozvao na daljnju razmjenu iskustava i mišljenja.

- To su ljudi koji su svojim dosadašnjim radom, iskustvom, znanjem i načinom života učinili puno toga za Hrvatsku vojsku. Možemo uistinu na jedan realan način promatrati kako je to izgledalo od onog trenutka kad se vojska stvarala, kad su se brigade ustrojavale, pa sve do današnje moderne Hrvatske vojske", rekao je Banožić.

Dodao je kako je ovaj razgovor bio i prilika za analizu što se u pojedinim mandatima dogodilo i što dalje mogu svi zajedno učiniti da bude bolje.

- S takvim pristupom, siguran sam da će njihovo iskustvo, ali i nova energija mlađih generacija doprinijeti daljnjem razvoju naše Hrvatske vojske - rekao je ministar obrane.

Banožić je naglasio kako će se u idućem razdoblju donijeti Dugoročni plan razvoja OS RH koji će uvelike pridonijeti daljnjem razvoju sposobnosti HV-a.

Bivši ministri obrane i načelnici Glavnog stožera podržali su daljnje planove jačanja i modernizacije Hrvatske vojske, a predstavnici Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) naglasili su kako će uvijek podržati svako nastojanje za poboljšanjem sposobnosti Oružanih snaga RH.

- Zahvalio bih ministru Banožiću što nas je okupio u ovoj prigodi, sve nas koji smo na svoj način u posljednjih 30 godina organizirali i razvijali ovaj sustav. To je pozitivna i hvale vrijedna pozivnica i hvala ministru obrane na tome. Što se tiče razvoja HV-a, ona je tehnološki sve jača što dokazuje i uspješno sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama - rekao je predsjednik HGZ-a general Pavao Miljavac.

- Mislim da je u ovom trenutku naša vojska na uzlaznoj putanji svog razvoja i napretka - dodao je Miljavac, navodi se u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 09:54