SVI SVETI

Ministar Banožić položio vijenac na Memorijalnom groblju u Vukovaru, odao počast i žrtvama Ovčare

Vukovar je za Hrvatsku značio sve, a danas je simbol junaštva i otpora u Domovinskom ratu, poručio je ministar obrane
Polaganje vijenaca na Memorijalnom groblju, Branko Borković-Jastreb, Tomo Medved, Mario Banožić
 Vlado Kos/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić u subotu je, u povodu Svih svetih i Dušnog dana, položio vijenac i zapalio svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Ministar je odao počast i žrtvama kod spomen obilježja na Ovčari i u Bogdanovcima.

Banožić je rekao da s ponosom i dostojanstvom u gradu pijeteta - Gradu Vukovaru iskazuje poštovanje i odaje počast prema žrtvi hrvatskih branitelja i svima onima koji su dali svoj život za slobodnu demokratsku Hrvatsku, kao i prema žrtvi grada Vukovara, simbola Domovinskog rata.

"Vukovar je za Hrvatsku značio sve, a danas je simbol junaštva i otpora u Domovinskom ratu. Izražavamo duboko poštovanje prema žrtvama Vukovara, ali i žrtvama Bogdanovaca koje su dale neizmjeran doprinos u stvaranju mira i slobode u Hrvatskoj. U mislima smo s obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Još jednom neizmjerna im hvala za sve što su učinili”, poručio je ministar.

image
Polaganje vijenaca na Memorijalnom groblju, Branko Borković-Jastreb, Tomo Medved, Mario Banožić
Vlado Kos/Cropix

Uz ministra Banožića, polaganju vijenaca nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske vojske, Vukovarsko-srijemske županije te posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, priopćeno je iz MORH-a.

Također, ministri Banožić i Medved obišli su vukovarski Vodotoranj, jedan od najprepoznatljivih simbola obrane Vukovara u Domovinskom ratu koji je otvoren nakon troipolgodišnje obnove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 18:12