ČASNIK NA KOKAINU

Ministar Banožić zabrinut zbog droge u vojsci: ‘Možda nije samo za osobnu uporabu...‘

Ministar obrane kaže da postoje određeni zaključci istrage da je riječ o većoj količini, kao što je bio slučaj s marihuanom prošlog tjedna

Mario Banožić

 Damjan Tadić/CROPIX

Nakon što je u utorak Dnevnik Nove TV izvijestio o novom skandalu s kokainom u Hrvatskoj vojsci, kada je na izvanrednom testiranju pozitivan na tu drogu bio pripadnik elitne postrojbe Zapovjedništva specijalnih snaga, cijeli slučaj je u srijedu u istoj emisiji komentirao ministar obrane Mario Banožić.

Priznao je da ga brine što je u Hrvatskoj vojsci prisutna droga, tim više što ovo nije prvi takav slučaj, prenosi Dnevnik.hr.

Ministar obrane kazao je kako treba utvrditi je li pojava ovisnosti među vojnicima nešto novo ili je prisutna od ranije.

- Dana je jasna uputa da je nulta stopa tolerancije i da se radi kontinuirani pregledi na taj način gotovo svaki tjedan budu određeni rezultati i ja sam siguran da ćemo ovu pojavu iskorjeniti na takav način iz Hrvatske vojske međutim počelo se postavljati pitanje je li ona nastala jučer ili je to nešto što je bilo uvriježeno godinama u Hrvatskoj vojsci, kazao je Banožić i dodao da ga situacija brine.

- Naravno da brine čim imate pojavu bilo kakvog oblika ovisnosti u okruženju, naravno da ona nije zdrava i kao takva ne može biti dio Hrvatske vojske. Kao moralna poruka društvu i isto tako sam razvoj hrvatskih vojnikinja i vojnika u sustavu, ističe Banožić.

- Postoje određeni zaključci temeljem istrage koju je napravila krim-vojna policija da je riječ i o većoj količini, kao što smo imali slučaj s marihuanom prošli tjedan, čini mi se da je bilo pet kila. Upućuje na pojavu da nije bila samo za osobnu upotrebu, zaključio je Banožić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 23:20