BLAGDAN SV. MIHOVILA

Ministar Božinović i ravnatelj policije Milina djelatnicima MUP-a čestitali Dan policije

‘Upravo zbog vaše angažiranosti i pristupa poslu cjelokupni sustav unutarnjih poslova brzo se i učinkovito prilagodio novoj situaciji‘
Davor Božinović
 Robert Fajt/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u utorak djelatnicima MUP-a Dan policije i blagdan njihova zaštitnika svetog Mihovila, zahvalivši im na požrtvovnosti u nošenju s izazovima u 2020.

„Svima vama najviše čestitamo i zahvaljujemo na požrtvovnosti i odlučnosti u nošenju sa izazovnim, zahtjevnim i neizvjesnim okolnostima koje su nas sve pratile tijekom 2020. godine”, napisali su Božinović i Milina u čestitki policajkama i policajcima.

Poručili su im da je neovisno o vrsti i težini kriza koje su se pojavile, njihova briga o općem dobru, sigurnosti Republike Hrvatske i njenih stanovnika, provedbi zakona, zaštiti ustavnopravnog poretka i demokratskih vrijednosti bila kao i uvijek, predana, temeljita i odgovorna.

„Upravo zbog vaše angažiranosti i pristupa poslu cjelokupni sustav unutarnjih poslova brzo se i učinkovito prilagodio novoj situaciji i iznimno brzo ovladao novim radnim zadacima, prvenstveno radi dobrobiti i zaštite stanovnika Hrvatske i njenih gostiju”, naveli su Božinović i Milina.

Podsjetili su kako su policajci, uza sve izvanredne zadaće izazvane epidemijom Covida-19 i zagrebačkim potresom redovite dužnosti obavljali posvećeno i bez zastoja.

Posebno su istaknuli veliki doprinos hrvatske policije ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Za Dan policije i blagdan sv. Mihovila poželjeli su im da se s tim izvanrednim okolnostima i popratnim neizvjesnostima nose, kao i dosad suvereno i kompetentno.

Obećali su da će kroz najavljenu reformu policije nastaviti brinuti o njihovom profesionalnom razvoju i suvremenosti radnih uvjeta, te o zaštićenosti i odgovarajućoj opremljenosti.

„Vi i dalje čuvajte sve nas, no pritom nikako ne zaboravite čuvati i sebe i svoje najmilije”, zaključili su Božinović i Milina, zahvalivši policajkama i policajcima "na svemu što rade za zaštitu i sigurnost hrvatskih i europskih građana, i svih posjetitelja Lijepe naše", zaključuju u čestitci ministar Božinović i glavni ravnatelj Milina.

Hrvatska policija Dan policije slavi na blagdan svetih arhanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela, Božjih glasnika.

Ime Mihael (Mihovil) na hebrejskom jeziku znači ‘Tko je kao Bog’, Gabriel - 'Božji glasnik', a Rafael - ‘Bog iscjeljuje i liječi’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:09