SUMANUT ČIN

Ministar Božinović: ‘Nalet na policajca u Splitu ima obilježja pokušaja teškog ubojstva‘

Splitska policija u srijedu poslijepodne je izvijestila da je identificirala vozača

Davor Božinović

 Damjan Tadić/Cropix

Nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca kojega je sinoć teško ozlijedio odbjegli vozač ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, izjavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U izjavi Hini Božinović je kazao da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinitelja.

Ovaj događaj ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, poručio je ministar ističući da su misli svakog pripadnika hrvatske policije i Ministarstva unutarnjih poslova usmjerene na to da se ozlijeđeni policajac oporavi od višestrukih teških ozljeda.

Splitska policija u srijedu poslijepodne je izvijestila da je identificirala vozača koji je tijekom noći u središtu grada automobilom oborio mladog prometnog policajca za čiji se život još bore u bolnici, a riječ je o 29-godišnjem Ivanu Božiću za kojim još uvijek intenzivno tragaju.

Teško ozlijeđeni policajac vježbenik stradao je kada je pokušao zaustaviti crni golf čiji je vozač, umjesto da uspori i zaustavi se, nastavio vožnju i udario u njega, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Liječnici u splitskoj bolnici stabilizirali su mu stanje, ali je još uvijek životno ugrožen i nitko od liječnika ne želi predviđati njegovo daljnje zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2023 03:24