PORUKA GRAĐANIMA

MINISTAR BOŽINOVIĆ 'Unatoč izoliranim incidentima, Split je siguran grad'

 Bruno Konjevic / HANZA MEDIA

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je poručio da je Split siguran grad unatoč izoliranim incidentima, koji su u zadnje vrijeme možda stvorili drugačiju percepciju u javnosti.

Split je siguran grad kao što je i Hrvatska sigurna država, odgovorio je ministar novinarima upitan za sigurnost u tom gradu nakon ovotjednog napada na policajce i pucnjave u ugostiteljskom objektu.

"Svi naši pokazatelji su takvi da možemo stajati iza te tvrdnje. Razrješenost kaznenih djela u Splitu je veća nego što je bila u ovo doba prošle godine, kao što je i broj kaznenih djela manji", izjavio je Božinović uoči svečane sjednice splitskog Gradskog vijeća, na kojoj će sudjelovati i članovi Vlade.

Napade i pucnjavu koji su se ovih dana dogodili u Splitu nazvao je "izoliranim incidentima koji stvore jednu vrstu percepcije", no to je, smatra Božinović, daleko od stvarnosti.

U Ministarstvu unutarnjih poslova, poručuje, vrlo se ozbiljno pripremaju za turističku sezonu i održavanje javnoga reda i mira.

"Evo, možete svjedočiti i sami o ovoj slici ovdje gdje će se okupiti vrh države. U bilo kojoj drugoj državi na svijetu ovakva interakcija s prolaznicima bila bi nemoguća", istaknuo je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:30