posjet trogiru

Ministar Butković obećao stanovnicima najvećeg trogirskog naselja ulaz na zaobilaznicu

‘Stanovnici ovog kvarta nemaju izlaz, odnosno ulaz, na trogirsku zaobilaznicu, na državnu cestu D8, pa se koriste divljim, opasnim prilazom‘
Butković u Trogiru
 Privatni Album

Nakon posjeta Omišu i Kaštelima, Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture, došao je i u Trogir. I to na poziv građana najvećeg gradskog naselja Travarica.

- Stanovnici ovog kvarta nemaju izlaz, odnosno ulaz, na trogirsku zaobilaznicu, na državnu cestu D8, pa se koriste divljim, opasnim prilazom. Ukazali su mi na taj problem, poslušao sam ih i dajem im svoju podršku - kazuje nam Butković, prvi čovjek ministarstva koje u svojoj ingerenciji ima i cestovni sustav, pa dodaje:

- Uputio sam građane kao i svoje stranačke kolege iz HDZ Trogir Sinišu Stojana i Antu Rožića, naše kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnika, da rade na projektu ovog cestovnog izlaza. Naime, jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaju Grad Trogir, trebaju pripremiti projekt, srediti imovinsko-pravne odnose i onda Hrvatske ceste, mogu realizirati taj pravac koji će Trogiranima u ovom dijelu grada, omogućiti siguran i normalan cestovni pristup njihovim domovima - podvukao je ministar Butković.

A zahvalu na bezrezervnoj podršci u ovom problemu, ministru su iskazali stanovnici Travarice, koji žele normalne uvjete prometovanja i u svom kvartu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 04:03